Grad

BAĆA JE GRINCH Vlahušić: Imamo usmenu suglasnost UNESCO-a za kućice

BAĆA JE GRINCH Vlahušić: Imamo usmenu suglasnost UNESCO-a za kućice

Gradonačelnik Andro Vlahušić odlučio je reagirati na dopis Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, koji je naložio hitno uklanjanje adventskih kućica sa Straduna. No, ustrajan je u svojoj namjeri – kućice se, usprkos nalogu neće uklanjati.

Jer, kako se ističe u priopćenju, ‘za vrijeme nedavne posjete izaslanstva UNESCO-a, ICOMOS-a i Ministarstva kulture RH gradonačelnik Vlahušić upoznao je prisutne s namjerom postavljanja adventskih kućica na Stradunu i pritom naišao na odobravanje te dobio usmenu suglasnost’.

– Povjerensto za javne površine Grada Dubrovnik je u okviru svoje nadležnosti donijelo odluku od postavljanju kućica, a nakon mišljenja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku od 26. studenog 2015. gradonačelnik je konzultirao nadležne insitucije, nakon čega možemo reći da se kućice, koje su privremeno postavljene na Stradun, neće uklanjati do zavšetka božićnog sajma! – ustvrdili su iz Grada Dubrovnika.

No, na kraju spomenimo i kako na službenoj stranici Grada Dubrovnika ova vijest počinje rečenicom: ‘Izjava Grada Dubrovnika povodom medijskih natpisa o nalogu “konzervatora” za uklanjanjem božićnih kućica sa Straduna’.

S obzirom kako je riječ konzervatori stavljena u navodnike sasvim je jasno kako se tim činom omalovažava Konzervatorski odjel u Dubrovniku. Ne ulazeći u odluke Konzervatorskog odjela neprimjereno je da se Gradska uprava izražava na ovaj način

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist