Natrag
18.2.2019 11:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Babin kuk zbog tužbe Grada traži pomoć ministra

17.5.2012 @ 14:24 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ivona Pejić Nikolac, pomoćnica direktora za financije Dubrovnik Babin kuka, zatražila je od ministra Gordana Marasa pomoć u rješavanju problema s kojima se ova hotelska kuća susreće zbog tužbe Grada Dubrovnika.

Javno je na sjednici Gospodarskog vijeća ŽGK upoznala ministra s ovim 'problemčićem'. Istaknula je kako je još 2009. godine donesen Urbanistički plan uređenja za razvoj velikih projekata, a među njima i veliki multifunkcionalni centar s kongresnim centrom, shopping centar te turističke vile u zelenilu.

No, sve je to zaustavljeno zbog tužbe Grada Dubrovnika, zbog koje je, istaknula je Pejić Nikolac, zemljište od 270 tisuća metara četvornih, na čijem se dijelu trebaju realizirati i spomenuti projekti, blokirano. A samim time je blokirana i velika investicija Dubrovnik Babin kuka.

Također je napomenula kako je Dubrovnik Babin kuk uložila 110 milijuna eura u obnovu hotelskih kapaciteta, te da je riječ o tvrtki koja ima preko 3700 ležajeva u hotelksim objektima te auto kampu. U ovoj godini Dubrovik babin kuk očekuje i 15 postotno poboljšanje poslovanja u financijskom smislu.

– Upućujemo molbu ministru da nam pomogne u rješavanju ovog problema – rekla je Ivona Pejić Nikolac, zaključivši kako je dosad Babin kuk generirao štetu od 176 milijuna kuna zbog blokade zemljišta.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana