Aktualno

Babin kuk zbog tužbe Grada traži pomoć ministra

Ivona Pejić Nikolac, pomoćnica direktora za financije Dubrovnik Babin kuka, zatražila je od ministra Gordana Marasa pomoć u rješavanju problema s kojima se ova hotelska kuća susreće zbog tužbe Grada Dubrovnika.

Javno je na sjednici Gospodarskog vijeća ŽGK upoznala ministra s ovim 'problemčićem'. Istaknula je kako je još 2009. godine donesen Urbanistički plan uređenja za razvoj velikih projekata, a među njima i veliki multifunkcionalni centar s kongresnim centrom, shopping centar te turističke vile u zelenilu.

No, sve je to zaustavljeno zbog tužbe Grada Dubrovnika, zbog koje je, istaknula je Pejić Nikolac, zemljište od 270 tisuća metara četvornih, na čijem se dijelu trebaju realizirati i spomenuti projekti, blokirano. A samim time je blokirana i velika investicija Dubrovnik Babin kuka.

Također je napomenula kako je Dubrovnik Babin kuk uložila 110 milijuna eura u obnovu hotelskih kapaciteta, te da je riječ o tvrtki koja ima preko 3700 ležajeva u hotelksim objektima te auto kampu. U ovoj godini Dubrovik babin kuk očekuje i 15 postotno poboljšanje poslovanja u financijskom smislu.

– Upućujemo molbu ministru da nam pomogne u rješavanju ovog problema – rekla je Ivona Pejić Nikolac, zaključivši kako je dosad Babin kuk generirao štetu od 176 milijuna kuna zbog blokade zemljišta.

Pročitajte još

KORČULANSKI PČELAR VLAHO KOMPARAK Od meda se može preživjeti, a od turizma živjeti. Napravio sam idealan spoj!

Barbara Đurasović

Državna matura uspješnija od prošlogodišnje, ‘palo’ 60 posto manje učenika

Dulist

NOVE MJERE Od danas u spenzu s maskom!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija