Natrag
20.4.2019 11:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Azil za životinje seli u Trsteno?

22.3.2014 @ 17:40 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Usprkos činjenici da su vijećnicima materijali za izmjene i dopune GUP-a i PPU-u Grada Dubrovnika dostavljeni jučer, na današnjoj sjednici ta točka nije maknuta s dnevnog reda.

-Ministarstvo nam je dalo suglasnost tek u četvrtak navečer – rekla je uvodno gradska pročelnica za urbanizam Jelena Lončarić.

-Ja sam pod stresom posljednjih dana, bilo je naporno. Moram vam reći, naravno odluka je na vama (vijećnicima), ali imamo dosta investitora koji čeka na prostorne planove, tu je pitanje ACI-ja, pitanje reciklažnog dvorišta, Turističke škole itd. Ako se do ponedjeljka ne usvoje ovi planovi mora ići nova javna rasprava, i onda to moramo raditi po novom zakonu. Bilo bi uputno da to radimo po starom zakonu jer po se po novom zakonu mora  pristupiti izradi studije strateškog utjecaja na okoliš što bio prodžilo cijeli proces – rekla je Lončarić.

-Na prostorni plan je stiglo 536 primjedbi od pravnih osoba, te 181 primjedba od fizičkih osoba. Meuđu bitnijim izmjenama treba naglasiti kako su u tijeku pregovori s vlasnikom zemljišta da se azil za životinje izmjesti u Trsteno, korigirani su uvjeti gradnje i uvjeti za rezidencijalne vile izvan užeg gradskog područja – istaknula je među ostalim predstavljajući ovaj PPU Zrinka Rudež ispred IGH.

Govoreći o izmjena i dopunama izglasanog GUP-a najveća primjedba odnosila se na kratak rok u kojem je sve zaključeno, no nadležni su za sve okrivili ‘teško skupljanje svih potrebnih suglasnosti’.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana