Grad

Azil za životinje počinje se graditi u listopadu

Azil za životinje počinje se graditi u listopadu

Azil za životinje trebao se početi graditi u listopadu ove godine. Tako je barem napisao gradonačelnik Mato Franković u izvješću o radu u drugoj polovici 2018. godine, koje će podastrijeti gradskim vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća 12. ožujka.

Naveo je tako kako je definirana lokacija i napravljen je geodetski snimak. Odabran je projektant i očekuje se gotov prijedlog projekta do svibnja 2019., a očekivani početak radova je listopad ove godine.

Treba podsjetiti kako je gradonačelnik u više navrata priznao kako je neizgradnja azila njegov najveći neuspjeh budući da je u predizbornoj kampanji obećao kako će ga napraviti za godinu dana. No, taj je rok odavno prošao, a kao najveća prepreka ovom projektu bila je nemogućnost pronalaska adekvatnog zemljišta. Ono je konačno krajem prošle godine i pronađeno, na lokaciji kraj Grabovice.

Kad je riječ o sanaciji Grabovice, gradonačelnik navodi kako je okončana javna nabava, a odabir izvođača radova i potpisivanje ugovora očekuje se do kraja ožujka.

U svom izvješću vijećnicima Franković navodi i vrlo važan projekt, a to je Dom umirovljenika u Gružu, za kojeg su napravljene sve potrebne izmjene na projektu i dostavljeni svi potrebni troškovnici za izvođenje radova. U tijeku je izrada troškovnika unutarnjeg uređenja, a nakon toga pristupa se osiguranju kreditnih sredstava i raspisuje se javna nabava. Dom umirovljenika na Medarevu se pak počinje projektirati. Naime, za projektanta je odabran Arhitektonski fakultet iz Zagreba.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist