Grad

Azil za životinje počinje se graditi u listopadu

Azil za životinje trebao se početi graditi u listopadu ove godine. Tako je barem napisao gradonačelnik Mato Franković u izvješću o radu u drugoj polovici 2018. godine, koje će podastrijeti gradskim vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća 12. ožujka.

Naveo je tako kako je definirana lokacija i napravljen je geodetski snimak. Odabran je projektant i očekuje se gotov prijedlog projekta do svibnja 2019., a očekivani početak radova je listopad ove godine.

Treba podsjetiti kako je gradonačelnik u više navrata priznao kako je neizgradnja azila njegov najveći neuspjeh budući da je u predizbornoj kampanji obećao kako će ga napraviti za godinu dana. No, taj je rok odavno prošao, a kao najveća prepreka ovom projektu bila je nemogućnost pronalaska adekvatnog zemljišta. Ono je konačno krajem prošle godine i pronađeno, na lokaciji kraj Grabovice.

Kad je riječ o sanaciji Grabovice, gradonačelnik navodi kako je okončana javna nabava, a odabir izvođača radova i potpisivanje ugovora očekuje se do kraja ožujka.

U svom izvješću vijećnicima Franković navodi i vrlo važan projekt, a to je Dom umirovljenika u Gružu, za kojeg su napravljene sve potrebne izmjene na projektu i dostavljeni svi potrebni troškovnici za izvođenje radova. U tijeku je izrada troškovnika unutarnjeg uređenja, a nakon toga pristupa se osiguranju kreditnih sredstava i raspisuje se javna nabava. Dom umirovljenika na Medarevu se pak počinje projektirati. Naime, za projektanta je odabran Arhitektonski fakultet iz Zagreba.

Pročitajte još

U dva mjeseca Gradom prošetala jedna Hrvatska

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zračna luka Dubrovnik potiče nove oblike mobilnosti i održivi razvoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija