Natrag
23.4.2019 20:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

AVION VRAĆEN Izvanredno stanje na letu Zagreb – Dubrovnik – Atena

19.9.2016 @ 18:11 Dulist Aktualno

Podijelite:

Zrakoplov nacionalne kompanije Croatia Airlines na letu OU300 iz Zagreba preko Dubrovnika za Atenu nedugo nakon polijetanja sa DBV-a po ulasku u zračni prostor Crne Gore, okrenuo se i vratio na DBV, pišu na AvioRadaru.

Zrakoplov Bombardier Dash 8 Q400 reg.9A-CQE je malo nakon 13:30z (15:30loc) krenuo sa DBV prema ATH te je dostigao visinu 18336FT. U tom trenutku je bio u zračnom prostoru Crne Gore između Bara i Ulcinja. Posada je proglasila ‘Emergency’ (Squawk: 7700) te se okrenula natrag prema DBV gdje je zrakoplov uspješno sletio u 14:28z (16:28loc), navode na stranici.

Kako doznajemo iz Avio Radara, sustav za regulaciju tlaka u putničkoj kabini nije funkcionirao, te se avion spustio na visinu na kojoj se isti mogao regulirati, potom vratio u Dubrovnik gdje se trenutno pregledava. Kako su nam istaknuli iz Avio Radara, problem nije nerješiv te se upravo radi na njemu.

Za Avioradar.hr Croatia Airlines poslala je i priopćenje:

PREVENTIVNO SLIJETANJE ZRAKOPLOVA CROATIA AIRLINESA

Danas oko 16 sati zrakoplov Croatia Airllinesa Dash 8-Q400, na letu OU300 iz Dubrovnika prema Ateni, ubrzo nakon polijetanja iz dubrovačke zračne luke preventivno je vraćen u Dubrovnik, zbog poremećaja na sustavu za regulaciju tlaka u putničkoj kabini. U skladu s preporukama proizvođača za takve situacije te prema propisanim standardnim i sigurnosnim procedurama Croatia Airlinesa, kapetan zrakoplova donio je odluku o preventivnom slijetanju u najbližu zračnu luku, odnosno o povratku u ZL Dubrovnik kako bi zrakoplov pregledali tehnički stručnjaci Croatia Airlinesa. Zrakoplov u kojem je bilo 52 putnika sigurno je i bez poteškoća sletio u dubrovačku zračnu luku, tako da sigurnost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugožena.

Trenutno je u tijeku tehnički pregled zrakoplova, a nakon toga se očekuje ponovno uključenje zrakoplova u redoviti promet.

Ispričavamo se putnicima zbog eventualnih neugodnosti, koje bi mogli imati zbog kašnjenja u dolasku u Atenu.

Odnosi s javnošću Croatia Airlines

FOTO: V.K.(ZAG)/Avioradar

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana