Grad

Automehaničari Obrtničke i tehničke škole dobili svoju radionicu!

Automehaničari Obrtničke i tehničke škole dobili svoju radionicu!

Automehaničarska radionica praktikum Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik otvorena je danas u školskom dvorištu na mjestu gdje je bio pomoćni objekt koji je služio kao odlagalište.

Na projektu izrade radionice započelo se prije tri godine, najprije je trebalo ishoditi građevinsku dozvolu, odnosno legalizirati objekt, urediti okoliš i prilaz radionici, te je na kraju adaptirati za novu namjenu.

Do sada se nastava izvodila u adaptiranoj učionici na dijelovima automobila, a sada za to učenici imaju objekt od 55 metara kvadratnih s ugrađenom autodizalicom nosivosti 3 tisuće kilograma i osnovnim automehaničarskim alatom. Još je ostalo za nabaviti opremu za dijagnostiku kvarova i postrojenje za rad sa stlačenim zrakom.

U prvoj fazi su donacijama pomogli gradski automehaničarski servisi i trgovine građevinskim materijalom. Glavninu troškova građevinskih radova financirao je županijski Odjel za obrazovanje kulturu i šport. Instalaterske radove dovoda i odvoda vode su odradili učenici škole u potpunosti, a elektroinstalaterske radove u značajnom dijelu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist