Natrag
21.3.2019 13:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Autocesta kroz BiH za 3 godine?!

3.1.2012 @ 9:00 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Sve je više izvjesno kako će se Dubrovnik s ostatkom Hrvatske povezati autocestom koja će prolaziti dubrovačkim zaleđem, odnosno kroz Hercegovinu.

To je najavio i hrvatski premijer Zoran Milanović ističući kako će se intenzivirati razgovori s vladom susjedne države sve kako bi se do sredine iduće godine pristupilo pripremi projektne dokumentacije. U susjednoj Bosni i Hercegovini protiv ovakve ideje nemaju ništa protiv. Mandatar za predsjedavatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, donosi HTV, nada se skorom susretu sa Zoranom Milanovićem.

– Mislim da je interes Hrvatske i BiH u ovom slučaju jednoznačan – susjedne smo države povezane dugom granicom i tržišno trebamo jedni drugima – izjava je Vjekoslava Bevande.

A za Dnevnik 3 se po ovom pitanju oglasio i gradonačelnik Andro Vlahušić dodajući kako je riječ o kratkoj dionici dugoj sve 30 kilometara koja od Ploča ide na Opuzen, zaobilazi Neum i ulazi u Dubrovačko primorje. Takav izdvojeni koridor, rekao je, već je ucrtan u županijske prostorne planove te bi po njegovom mišljenju mogao biti gotov za tri godine.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana