Aktualno

Australci na strani Župan Rusković

Australci na strani Župan Rusković

Australski čitatelji slažu se s mišljenjem bivše ministrice Pave Župan Rusković. Barem se tako može zaključiti iz korisničkih objava i ankete na internetskom portalu lista The Sydney Morning Herald.

Taj dnevnik prenosi vijest o otkazu Pavi Župan Rusković povodom neprimjerenih izjava o gostima iz Australije i Novog Zelanda, a na kraju napisa čitatelji imaju priliku odgovoriti na anketno pitanje „Što mislite o komentaru dubrovačke turističke djelatnice?“.

Tek 10% korisnika smatra kako je izjava Župan Rusković neprimjerena te da je zaslužila otkaz, dok je čak 90% korisnika glasovalo za odgovor „Istina boli – Australci se u prekomorskim zemljama ponašaju užasno“.

Korisničke objave čitatelja dodatno su potvrdile takav stav.
– Puno putujemo Europom i Azijom i možete lako uočiti Australca. Sram me kako se ponašaju. Nekad smo imali dobru reputaciju kao putnici, ali stav koje je iznijela Rusković u Hrvatskoj je prošireno. Možda bi trebali uvesti tečaj ponašanja u školi. Poštovanje bi trebao biti prvi predmet, a zatim „kako tvoje ponašanje šteti tvojoj zemlji i sunarodnjacima“ – napisao je jedan korisnik.
– Trebala bi biti promaknuta, a ne smijenjena – komentar je još jednog korisnika.

Svoje mišljenje o australskim i novozelandskim turistima iznijela je za portal croatiantimes.com i Sandy Whitehead, građanka Novog Zelanda rođena u Australiji.
– Podržavam Pavu Župan Rusković i njene stavove o pijanim mladim Australcima i Novozelanđanima. Ne volimo njihovo pijano ponašanje u našim gradovima i našoj zemlji, pa zašto biste vi tolerirali njihovo loše ponašanje u vašem gradu? – pita se Whitehead.
– Ta žena nije trebala biti smijenjena zbog njenih stavova. Molim vas da prenesete moja razmišljanja gradonačelniku – istakla je Whitehead.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist