Aktualno

Auro Domus zbog bankomata priprema tužbu protiv Grada Dubrovnika

Gradsko vijeće u četvrtak 27. lipna trebalo bi usvojiti izmjenu Odluke o komunalnom redu koja se odnosi na bankomate u povijesnoj jezgri. Istom se, ako se usvoji, propisuje, uklanjanje svih postojećih bankomata u roku od 30 dana ako vlasnik, odnosno korisnik prostora ne ishodi suglasnot konzervatora.

Zbog takve je odluke vlasnik Auro Domusa Loris Dessardo spreman na tužu protiv Grada Dubrovnika.
-Pokuša li tko otuđiti bankomate ili ući u privatno vlasništvo bez ovlaštenja, Auro Domus će poduzeti pravne korake kojima će zaštititi svoje poslovanje i poslovanje svojih partnera, lokalnih trgovaca i obrtnika, od takve samovolje gradskih vlasti – rekao je za Jutarnji list Dessardo.

Upravo su bankomati postavljeni u vratima mjenjačnice Auro Domusa na Stradunu, gdje je donedavno poslova Kraš, bila kap koja je prelila čašu. Pobunili su se i građani, a gradska vlast odlučila je stati u kraj ovoj, kako su je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća nazali, pošasti.

Inače, izmjenama Odluke o komunalnom redu bit će zabranjeno na otvorima zgrada u Povijesnoj jezgri Grada postavljanje bankomata kao i drugih uređaja (npr. televizije, frižideri i sl.), te reklamnih ormarića.

Pročitajte još

DIO ČIBAČE BEZ STRUJE U tijeku radovi na trafostanici, evo kad će se vratiti

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Gulliverovi volonteri čistili plažu za pse, skupili 15 kilograma otpada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija