Natrag
24.3.2019 02:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

AUDIO Snimak razgovora pilota CA i kontrole leta

28.9.2013 @ 13:09 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Na Youtubeu je objavljen audio snimak razgovora između pilota zrakoplova Croatia Airlinesa koji je sinoć prisilno sletio 'na nos' s kontrolom leta u zračnoj luci Kloten.

Na snimci se može čuti pilotov miran i staložen glas, a da je pilot zaista i obavio dobar posao potvrdio je izjavom kontrolor leta: Sjajan posao, svaka čast!
 
Podsjetimo, u petak navečer zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za Zurich imao je nezgodu prigodom slijetanja u zračnu luku Kloten u Zurichu. Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, javili su iz Croatia Airlinesu.
 
Riječ je o zrakoplovu Dash 8-Q400, koji je iz Zagreba krenuo u 17.45 sati, na kojem je došlo do tehničkog problema s izvlačenjem prednjeg podvozja. Zrakoplov je stoga bio prisiljen sletjeti bez prednjeg kotača. Zasad nije poznat razlog tog tehničkog problema, a kako je najavljeno iz ove avio-kompanije, o svemu će se provesti detaljna istraga.
 
Bilo je to prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991 godine.
 
Inače, zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana