Sport

ATLETIKA Nagrađene Beazkoetxea Radić, Karačić i Jakić

Rebecca Beazkoetxea Radić, Ivana Karačić i Nina Jakić

Atletski klub ‘Dubrovnik’ održao je u petak navečer u Gospinom polju svoju izvanrednu skupštinu na kojoj je dosadašnji v.d. predsjednik kluba Ljubomir Medaković potvrđen na toj poziciji.

– Uprava je pokrenula postupak izmjene GUP-a kako bi se u suradnji s Dubrovačkim savezom športova u Dubrovniku izgradio atletski stadion. Predložena lokacija je Glavica Babin kuka, i taj prijedlog je prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća 22. ožujka. Tako da smo dalje pokrenuli razvoj i razradu projektno-tehničke dokumentacije, koju radi tvrtka IGH Urbanizam i nadamo se, kad se načine dokumenti prostornog uređenja i gradnje, da ćemo to aplicirati na fondove EU te na Grad Dubrovnik i Dubrovački savez športova. Nadamo se povoljnom rješenju i konačnom rješenju pitanja atletske staze – najavio je na skupštini predsjednik kluba Ljubomir Medaković.

Proglašeni su i prigodno nagrađeni i najbolji atletičari u protekloj godini. To su Ivana Karačić, Nina Jakić i Rebecca Beazkoetxea Radić.
– Jako smo zadovoljni proteklom godinom. Postignuti su svi zacrtani ciljevi. Svi članovi ostvarili su planirane rezultate, a neki su ih i premašili. Zbog brojnih odgoda turnira u nepovoljan termin od mnogih se odustalo. Zato smo ušteđeni novac uložili u novu sportsku opremu, dresove i sprinterice. također, sve članove nagradili smo putem na međunarodno natjecanje na kojem smo pokazali sve što znamo – istaknuto je na skupštini.

Mladi atletičari i atletičarke tako su u prošloj godini nastupali na prvenstvu Dalmacije, prvenstvu i kupu Hrvatske, Dalmatinskoj lizi te županijskim otvorenim prvenstvima, sve to u kategorijama limača, kadeta i juniora. Vrijedi dodati kako je ostvareno i prvo sudjelovanje na jednom dvoranskom prvenstvu nakon deset godina.

Na domaćim natjecanjima osvojeno je više od 30 medalja, a klub se pozicionirao u zlatnoj sredini nacionalne atletike (41. od 75 klubova) što je s obzirom na uvjete rada (Dubrovnik nema atletsku stazu!) fantastičan rezultat.

U Izvršni odbor AK Dubrovnik izabrani su Josip Karačić, Ana Alamat, Sandra Čukteraš-Bender, Nikša Glavočić, Ivica Savinović, Ivo Dragić, Branka radovanović, Nikoleta Rikalo, Marina Majić, Damir Karačić, Roberta Šimunović, Danijel Marušić, Ljubomir Medaković, Ivo Dadić i Selma Čustović.

U Nadzorni odbor izabrani su Talija Milić Kralj, Zlatko Karačić i Dragan Čokljat, a u Stegovni odbor Tomislav Sopjanac, Jelena Butijer i Adis Taslaman.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist