Sport

ATLETIKA Mlade nade na dalmatinskoj ligi u Splitu

Atletski klub Dubrovnik

Nova atletska sezona otovorena je prvim kolom dalmatinske lige u nedjelju, 9. ožujka, u Splitu na stadionu Park mladeži.

Na natjecanju na kojem je sudjelovalo više od 250 atletičara i atletičarki iz Dalmacije i Hercegovine sudjelovali su i mladi atletičari AK Dubrovnik.

Najbolji rezultat postigla je ‘mlada’ štafeta 4×100 metara (2004.) u sastavu: Nikolina Batina,Lea Madeško, Petra Ivaniš, Nina Jakić. S rezultatom 1:05,9 osvojile su drugo mjesto i srebrnu medalju.

Josipa Habjan (2003.) izborila je finale u utrci na 60 metara te u ukupnom poretku zauzela peto mjesto rezultatom 09,30. Finale za 2004. godište izborile su Lea Madeško i Nina Jakić. Madeško je rezultatom 09,30 zauzela četvrto mjesto, dok je Jakić istrčanim vremenom od 09:90 zauzela šesto mjesto, dok je u skoku u dalj zauzela četvrto mjesto skočivši 3.48 metara.

Petra Ivaniš zauzela je, također, četvrto mjesto u bacanju vortexa bacivši ga 22 metra, a četvrto mjesto zauzela je i Nikolina Batina u utrci na 100 metara rezultatom 17.00, te Igor Mišić u utrci na 60 metara rezultatom 09,50.

Na dalmatinskoj ligi za limače i limačice sudjelovali su i Martina Batina,Karla Šantić, Martina Rakiđija-Velagić, Mia Pezo, Petra Lalić, Leona Petrović, Mia Radinković, Patrik Kralj.

Limačice AK Dubrovnik ekipno su zauzele četvrto mjesto s 234 boda. Trenerica Daria Ljubojević izjavila je da je zadovoljna postignutim rezultatima.
– Sezona je tek počela tako da pravi rezultati tek dolaze – zaključila je trenerica nadodajući kako sljedeće kolo za limače slijedi 22. ožujka također u Splitu.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist