Aktualno

Atlantska plovidba prodala dva broda, preuzela jednog i dubrovačku tvrtku

Atlant Centar

Dana 05. travnja 2017.g. sklopljeni su Ugovorio prodaji m/b Libertas i m/b lmperial za ukupnu cijenu od 27 milijuna dolara, stoji u obavijesti koja je objavljena na stranicama Atlantske plovidbe. Kako navode, ugovori će stupiti na snagu nakon što kupci uplate jedan posto predujma, a dok će Imperial biti predan kupcima izmedu 01. lipnja i 15. srpnja 2017. Libertas će novim vlasnicima poći između 01. srpnja i 31. kolovoza ove godine.
Iz Atlantske plovidbe također navode kako su u luci Nantong, sukladno sklopljenom Ugovoru, završili preuzimanje pod puno komercijalno i tehničko upravljanje m/b Maple Glory, za vlasnika Northern Glory Limited iz Hong Konga. Radi se o brodu tipa handysize, nosivosti 32.480 tona. Također kako navode u odvojenoj obavijesti oni su od gospodina lvana Leja stekli šest posto poslovnih udjela u trgovačkom društvu Laus CC d.o.o. Dubrovnik, te je na taj način postali većinskim udjelničarem.
– Prije navedenog stjecanja Atlantska plovidba d.d. je imala 45% udjela u tom trgovačkom društvu, a nakon ovog stjecanja ima 51% udjela Laus CC d.o.o. Dubrovnik – navode iz AP-a

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist