Aktualno

Atlantska plovidba prodaje lopudski Hotel Grand!

Atlantska plovidba prodaje lopudski Hotel Grand!

Kako smo već u srijedu u tiskanom izdanju duLista objavili, Atlantska plovidba odlučila je prodati Hotel Grand na Lopudu.

Budući da je riječ o zaštićenom spomeniku kulture izgrađenom još 1936. godine, pravo prvokupa ponuđeno je Državi, Dubrovačko – neretvanskoj županiji te Gradu Dubrovniku. 

– Atlantska plovidba d.d. je u cilju nastavka jačanja i fokusiranja na svoju osnovnu djelatnost, brodartsvo, donijela poslovnu odluku o prodaji hotela Grand. Kako se radi o nekretnini koja ima svojstvo kulturnog dobra to smo u skladu s čl. 37 Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara ponudili navedenu nekretninu na kupnju ovlaštenicima prava prvokupa, Vladi RH, Županiji Dubrovačko-neretvanskoj i Gradu Dubrovniku – potvrdio je predsjednik Uprave Atlantske plovidbe kap. Pero Kulaš.

Zainteresirana tvrtka Marazzi?

Hotel Grand je u vlasništvu Atlantske plovidbe od 2004. godine, kada je ova dubrovačka brodarska tvrtka od Grada Dubrovnika kupila lopudski hotel Grad Atlantska, koja je već tada imala u vlasništvu Hotel Ipmerial, koji je nakon obnove postao dijelom svjetski poznatog hotelskog lanca Hilton, planirala je Grand hotel na Lopudu nasloniti na ponudu Imperijala te ga pretvoriti u boutique hotel ili klub-hotel.
Bilo je planirano rekonstruirati i preurediti hotel u kategoriju četiri zvjezdice sa 65 soba. Spominjalo se kako su sobe trebale biti uređene u stilu brodskih kabina, a da je cijeli hotel trebao odisati morskim štihom. 

Obnova je odgođena zbog krize u brodarskom svijetu i prilično neizvijesne situacije  s vozarinama, a Atlantska plovidba je krenula u potragu za strateškim partnerom.
Još lani se spominjalo kako je za Hotel Grand zainteresirana talijanska obiteljska tvrtka Marazzi grupa, koja je obnovila i prošle godine otvorila hotel Lafodiju na Lopudu.

Nakon što je Atlantska plovidba poslala ponudu za kupnju Županiji i Gradu po pravu prvokupa očekuju se od njihovih povjerenstava za kupnju nekretnina da istu razmotre. Ukoliko obje institucije odluče ne kupiti nekretninu dubrovački brodar će s Grandom izaći na tržište.
 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist