Natrag
17.2.2019 13:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Atlantska plovidba otkazala dvije novogradnje

4.7.2013 @ 12:14 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Iz Atlantske plovidbe obavijestili su Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, Zagrebačku burzu te sve medije kako su otkazali gradnju dva broda u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Heavy Industry.

Naime, kako stoji u priopćenju Uprave, Atlantska plovidba imala je s brodogradilištem JEHI sklopljen ugovor o izgradnji četiri broda tipa panama, od kojih su dva isporučena 2012. godine i plove u floti Atlantske plovidbe pod imenima AP Argosy i AP Jadran.
 
Za preostala dva broda ugovoreni rok isporuke bio je produžen do 30. lipnja 2013. godine, a budući da brodogradilište JEHI nije uspjelo do krajnjeg ugovorenog datuma dovršiti niti jednu od preostale dvije novogradnje, stekli su se uvjeti da se oba ugovora o gradnji otkažu.
 
Uzimajući u obzir sve relevantne činjenice Uprava je donijela odluku o otkazivanju gradnje, te su brodogradilištu upućene tzv. ‘Cancellation Notice’ i zatražen povrat uplaćenih sredstava.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana