Aktualno

Atlantska plovidba otkazala dvije novogradnje

Iz Atlantske plovidbe obavijestili su Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, Zagrebačku burzu te sve medije kako su otkazali gradnju dva broda u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Heavy Industry.

Naime, kako stoji u priopćenju Uprave, Atlantska plovidba imala je s brodogradilištem JEHI sklopljen ugovor o izgradnji četiri broda tipa panama, od kojih su dva isporučena 2012. godine i plove u floti Atlantske plovidbe pod imenima AP Argosy i AP Jadran.
 
Za preostala dva broda ugovoreni rok isporuke bio je produžen do 30. lipnja 2013. godine, a budući da brodogradilište JEHI nije uspjelo do krajnjeg ugovorenog datuma dovršiti niti jednu od preostale dvije novogradnje, stekli su se uvjeti da se oba ugovora o gradnji otkažu.
 
Uzimajući u obzir sve relevantne činjenice Uprava je donijela odluku o otkazivanju gradnje, te su brodogradilištu upućene tzv. ‘Cancellation Notice’ i zatražen povrat uplaćenih sredstava.

Pročitajte još

DONOSIMO ANALIZU PREDSJEDNIČKIH IZBORA Političkim stručnjacima sve jasno, a narodu?

Iva Dedo

ČEKAJU SE SREDSTVA IZ EU FONDOVA Donosimo detalje uređenja Vile Čingrija

Maria Prkut

Predstavnici UHDDR Župa dubrovačka u Vukovaru, položili vijenac na Memorijalnom groblju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija