Aktualno

Atlantska plovidba otkazala dvije novogradnje

Iz Atlantske plovidbe obavijestili su Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga, Zagrebačku burzu te sve medije kako su otkazali gradnju dva broda u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Heavy Industry.

Naime, kako stoji u priopćenju Uprave, Atlantska plovidba imala je s brodogradilištem JEHI sklopljen ugovor o izgradnji četiri broda tipa panama, od kojih su dva isporučena 2012. godine i plove u floti Atlantske plovidbe pod imenima AP Argosy i AP Jadran.
 
Za preostala dva broda ugovoreni rok isporuke bio je produžen do 30. lipnja 2013. godine, a budući da brodogradilište JEHI nije uspjelo do krajnjeg ugovorenog datuma dovršiti niti jednu od preostale dvije novogradnje, stekli su se uvjeti da se oba ugovora o gradnji otkažu.
 
Uzimajući u obzir sve relevantne činjenice Uprava je donijela odluku o otkazivanju gradnje, te su brodogradilištu upućene tzv. ‘Cancellation Notice’ i zatražen povrat uplaćenih sredstava.

Pročitajte još

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

UMALO CRVENI Budite na oprezu, stižu nam toplinski valovi!

Dulist

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija