Zanimljivosti

Atlantska plovidba gradi ‘handy size’ brodove

Atlantska plovidba sklopila je četiri ugovora o gradnji brodova s kineskim brodogradilištem Qingshan, a sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala.

Dva od ta četiri ugovora o gradnji su stupila na snagu već jučer, a preostala dva ugovora su takozvani opcijski ugovori.

Prema odredbama takvih ugovora, Atlantska plovidba d.d. ima pravo ili opciju gradnje tih brodova koju treba deklarirati do kraja studenog ove godine (za prvi opcijski brod) odnosno do kraja siječnja iduće godine za drugi opcijski brod.

Atlantskoj plovidbi pripada i pravo da ne deklarira opciju gradnje u kojem slučaju ta dva ugovora o gradnji neće stupiti na snagu.

Navedenim ugovorima o gradnji predviđena je gradnja takozvanih 'handy size' brodova, kojima je nosivost 38 700 tona. U ovom slučaju, radi se o brodu 'Green Dolphin', koji već u svome imenu naglašava ekološku prihvatljivost broda tijekom njegove eksploatacije. Brod će novim dizajnom trupa i uporabom novog tipa glavnog stroja trošiti znatno manje goriva u odnosu na dosadašnje slične brodove tog tipa.

Primopredaja ugovorenih brodova je dogovorena:
– prvi brod/novogradnja 31.03.2015. godine
– drugi brod/novogradnja 31.10.2015. godine
– treći brod/novogradnja 31.07.2015.godine (ukoliko bude deklarirana opcija); i
– četvrti brod/novogradnja 31.01.2016. godine (također, ukoliko bude deklarirana opcija).
 

Pročitajte još

NATJECANJE U RUSIJI Dubrovkinja Marina Kovačić u borbi za titulu najbolje recepcionerke

Dulist

‘ELITNI’ TURIZAM Ogulio jaja i prizalogajio prije leta

Dulist

‘ANATOMIJA SRAMA’ Okrugli stol o mentalnom zdravlju na Igrama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija