Kultura

Atelijer Pulitika otvorio svoja vrata

Atelijer Pulitika otvorio svoja vrata

 
U Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika ove subote otvorena je izložba 'Susret kistom' poznatog slovenskog umjetnika Leona Zakrajšeka.

Ovom prigodom dubrovačkoj likovnoj publici predstavljen je uređeni atelijer in situ poznatog dubrovčkog slikara Đura Pulitike koji je od ove subote otvoren za javnost.

Inače, na izložbi Leona Zakrajšeka je predstavljeno 35 njegovih radova, monotipija izloženih u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i akrilika na platnu u Atelijeru Pulitika. Radovi su nastali u posljednje tri godine i inspirirani su naslijeđem tradicionalne japanske umjetnosti. Umjetnik Leon Zakrajšek, rođen je 1962. godine, a bavi se apstraktnim slikarstvom i umjetničkom grafikom kao autor i promotor originalnog grafičkog jezika. Studirao je na Akademiji za likovnu umjetnost Sveučilišta u Ljubljani, a doškolovao se na brojnim međurodnim likovnim učilištima. Samostalno izlaže od 1977., od kada je izlagao na više od 120 samostalnih izložbi u Austriji, Kini, Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji, Izraelu, Japanu, Sloveniji i Srbiji. Njegovi radovi dio su mnogih privatnih i institucionalnih umjetničkih zbirki diljem svijeta.
Na otvaranju izložbe uz autora govorila je i ravnateljica UGD-a Vesna Delić Gozze.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist