Kultura

ART RADIONICA LAZARETI ‘Turning solo – portret Naïme Ferré’ u sumrak

Plesnu izvedba ‘Vrteći solo / Turning Solo’ u izvedbi Naïme Ferré i koreografiji Isabelle Schad održat će se 18. rujna u 18sati u Art radionici Lazareti.

‘Vrtećim solom’ Isbelle Schad nastavlja niz radova koji pokušavaju stvoriti posebne i osobne portrete kroz u potpunosti fizički pistup, oblikujući osobne ritmove i energije u koreografizirano iskustvo. Vrteći solo / Turning solo – portret Naïme Ferré – temelji se na sposobnosti plesačice da može dugo vrtjeti oko svoje osi.

Ta je vrtnja dovedena u dijalog s istraživanjem Isabelle Schad o prebacivanju osi i težine, o materijalu unutarnjeg pokreta i njegove ekstenzije u vanjski svijet, o energetskim poljima koji karakteriziraju nas i druge. Korak po korak, početna minimalistička studija pokreta postaje sjajni dragulj, skulptura koja se okreće, koreografski portret plesačice.

Isabelle Schad – koncept i korografija / concept and choreography
Naïma Ferré – izvedba i ko-koreografija / co-choreography and performance
Saša Božić – dramaturška podrška / dramaturgical support
Damir Šimunović – zvuk / sound
Bruno Pocheron & Emese Csornai – svjetlo / lighting
Charlotte Pistorius – kostimi / costumes
Heiko Schramm – produkcija / head of production

Izvedba se realizira u sklopu programa Scena Karantena ARL 2018. Ulaz za publiku se otvara u 17:30 h, predstava počinje u sumrak, oko 18 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kn se mogu rezervirati slanjem e-mail poruke na: arl@arl.hr i slanjem poruke u naš FB inbox @ARL.dbk.
Ulaznice se mogu kupiti pola sata prije početka izvedbe na ulazu.

Program i rad ARL u 2018. podržavaju: Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko-neretvanska, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitajte još

Kultura će svoj đir završiti u parku u Pilama

Dulist

NOVA SLIKA GRADA Podizanjem zastave Libertas na sv. Ivanu počinju 71. Igre

Dulist

‘TINO PATTIERA’ Projekcija ‘Verdi Gala’ koncerta u ljetnom kinu Jadran

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija