Kultura

ART RADIONICA LAZARETI ‘Turning solo – portret Naïme Ferré’ u sumrak

Plesnu izvedba ‘Vrteći solo / Turning Solo’ u izvedbi Naïme Ferré i koreografiji Isabelle Schad održat će se 18. rujna u 18sati u Art radionici Lazareti.

‘Vrtećim solom’ Isbelle Schad nastavlja niz radova koji pokušavaju stvoriti posebne i osobne portrete kroz u potpunosti fizički pistup, oblikujući osobne ritmove i energije u koreografizirano iskustvo. Vrteći solo / Turning solo – portret Naïme Ferré – temelji se na sposobnosti plesačice da može dugo vrtjeti oko svoje osi.

Ta je vrtnja dovedena u dijalog s istraživanjem Isabelle Schad o prebacivanju osi i težine, o materijalu unutarnjeg pokreta i njegove ekstenzije u vanjski svijet, o energetskim poljima koji karakteriziraju nas i druge. Korak po korak, početna minimalistička studija pokreta postaje sjajni dragulj, skulptura koja se okreće, koreografski portret plesačice.

Isabelle Schad – koncept i korografija / concept and choreography
Naïma Ferré – izvedba i ko-koreografija / co-choreography and performance
Saša Božić – dramaturška podrška / dramaturgical support
Damir Šimunović – zvuk / sound
Bruno Pocheron & Emese Csornai – svjetlo / lighting
Charlotte Pistorius – kostimi / costumes
Heiko Schramm – produkcija / head of production

Izvedba se realizira u sklopu programa Scena Karantena ARL 2018. Ulaz za publiku se otvara u 17:30 h, predstava počinje u sumrak, oko 18 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kn se mogu rezervirati slanjem e-mail poruke na: arl@arl.hr i slanjem poruke u naš FB inbox @ARL.dbk.
Ulaznice se mogu kupiti pola sata prije početka izvedbe na ulazu.

Program i rad ARL u 2018. podržavaju: Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko-neretvanska, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitajte još

PREDAVANJE SANJE ŽAJA VRBICA ‘Marko Rašica: po trnju do zvijezda i zaborava’

Dulist

Pogledajte izložbu ‘Orlando – simbol slobode’ uz besplatno stručno vodstvo

Dulist

Met Opera na velikom platnu Dvorane Visia

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija