Kultura

ART RADIONICA LAZARETI O ‘Gradu’ i fotografijama s Borkom Vukosavom

ART RADIONICA LAZARETI O 'Gradu' i fotografijama s Borkom Vukosavom

Promocija knjige ‘Grad’ Borka Vukosava i razgovor na temu fotoknjiga održat će se večeras u Art radionici Lazareti, u 19 sati. Sudjeluju autor Borko Vukosav, Lea Vene, Srdjana Cvijetić i Marina Paulenka.

Projekt OV izdavaštvo jedan je u nizu brojnih projekata koje Fotografska udruga provodi tijekom svojeg cjelogodišnjeg rada na području suvremene fotogafske prakse. OV izdavaštvo je započeto 2017. godine, a ima za cilj učiniti vidljivima i dostupnijima umjetničke autorske projekte utjelovljene u formi fotografske knjige jedinstvenog i promišljenog dizajna i pristupa realizacije suvremenih fotografskih knjiga. Knjiga Grad umjetnika Borka Vukosava prva je u nizu knjiga objavljenih u nakladništvu OV izdavaštvo. U promociji će sudjelovati autor Borko Vukosav, povjesničarke umjetnosti Lea Vene i Srdjana Cvijetić i Marina Paulenka iz Fotografske udruge Organ Vida.
Projekt OV izdavaštvo podržava Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Grad Dubrovnik.

PODACI O KNJIZI:
Borko Vukosav, Grad
OV izdavaštvo 2017./18.
Fotografska udruga Organ Vida, Zagreb, 2017.
Uvodni tekst: Lea Vene
Urednica: Marina Paulenka
Oblikovanje: Nina Bačun i Roberta Bratović, O.A.Z.A
Format: 14 x 21.5 cm, opseg: 88 str., meki uvez
Naklada: 300 kom
Tisak: Kerschoffset
Autor fotografija u prilogu: Denis Butorac

– Borko Vukosav se vraća u prostor Dubrovnika (konkretno u Lapad) kao promatrač koji prepoznaje i bilježi rute vlastite prostorne umještenosti. Grad u kojem je nekad živio sada se vizualno rastvara u procesu zahvaćanja mnogostruko isprepletenih odnosa fotografa, okoliša, sugrađana, momentalno fiksiranih rubnih javnih punktova i hotelskih interijera – ističe Lea Vene u tekstu u najavi izložbe.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist