Kultura

‘ART IS LIFE’ STJEPKA MAMIĆA Otvorena izložba čija je osnova prijateljstvo troje umjetnika

Tema izložbe su motivi mora i riba, ali ono što je tu zanimljivo je što je gospodin Mamić s gospođama Araki i Sitbon-Mendel izlagao u Grand Palaisu u Parizu u veljači i ova izložba je na neki način memento, odnosno homage te izložbe. On ih je pozvao u Dubrovnik tako da je osnova ove izložbe prijateljstvo između troje umjetnika – rekao je kustos Ivan Viđen izložbe ‘Art Is Life’ autora Stjepka Mamića, Myriam Sitbon-Mendel i Yoshie Araki na njenom otvorenju u ponedjeljak.

Raznovrsne boje Mamićevih slika, morska fauna Araki i skulpture Sitbon-Mendel na otvorenje izložbe privukle su mnoge ljubitelje umjetnosti. Japansko-francuska slikarica Yoshie Araki na svojim uljanim slikama najviše prikazuje ribe, za koje kaže da imaju posebno značenje u njenom životu te da često radi na više slika istovremeno.

Myriam Sitbon-Mendel na svojim skulpturama radi od jedne do čak dvije godine, radeći skulpture s broncom i voskom, a teme joj se kreću od violina, preko prikaza božica te naposljetku drveća.

Podsjetimo, Art Is Life će u galeriji Sebastian biti otvorena do 25. rujna ove godine za sve zainteresirane.

Pročitajte još

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

U ČAST AKADEMIKU VEKARIĆU Predstavljanje zbornika radova ‘Dubrovnik u hrvatskoj povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija