DuList IN

#ARDUINOD18 Predstavljaju se Futurini robotičari

#ARDUINOD18 Predstavljaju se Futurini robotičari

Informatički klub Futura se i četvrtu godinu zaredom priključio obilježavanju svjetskog dana Arduina ‘#ArduinoD18’.

Lani je službeno bilo prijavljeno 499 događaja u 78 zemalja. Svake godine se povećava broj događaja i zemalja koje sudjeluju. Tako je ove godine službeno prijavljeno 528 događaja u 94 zemlje.

U Hrvatskoj osim u Dubrovniku Arduino dan ove godine se obilježava i u Zagrebu.

Arduino dan je 24-satni događaj organiziran od strane Arduino zajednice i Arduino osnivača na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija, te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.

U Dubrovniku obilježavanje svjetskog dana Arduina će se održati u vrtu ispred Sveučilišnog kampusa (‘Stara bolnica’) danas u 10 sati. Futurina robotička ekipa će održati prezentaciju i radionicu o Arduinu i što se sve može napraviti koristeći Arduino. Predstavit će svoje dosadašnje projekte koje su napravili koristeći Arduino tehnologiju u kombinaciji s raznim elektroničkim komponentama, te Futurine besplatne radionice robotike koje se održavaju svake godine.

Ove godine Arduino dan u Dubrovniku se održava i u sklopu European Maker Week 2018 koji se održava od 12. svibnja do 19. svibnja 2018.

Informatički klub Futura obilježava svjetski dan Arduina u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist