DuList IN

APLIKACIJA DUEAT Toni Sekulo i Ivan Bačić: Dubrovniku smo ponudili nešto što dosad nije imao

Toni Sekulo i Ivan Bačić - DuEat

Dubrovnik ide u korak s trendovima, pa su tako dva mlada Dubrovčanina napravila aplikaciju DuEat koja u samo tri klika omogućuju brzo i jednostavno naručivanje hrane.

Iza aplikacije se krije firma DuIT, koju je još u studentskim danima otvorila grupa prijatelja s računarstva. Danas u DuIT-u rade, i razvijaju je dalje, programeri Toni Sekulo i Ivan Bačić.

Odakle je došla ideja za aplikacijom za narudžbu hrane DUeat?
Takve aplikacije već postoje u drugim hrvatskim gradovima i pitali smo se zašto toga ne bi bilo u Dubrovniku. Razmišljali smo o tome i zašto naše pizzerije to nemaju. Napravili smo to tako da bude pristupačno korisnicima, i jednako lagana, te ne usporava rad ljudima u pizzeriji, da im bude kao da ih zovu na telefon.

Kako funkcionira aplikacija prema korisnicima, a kako prema pizzerijama?
Postoji web verzija aplikacije za korisnike, kao i mobilna. Aplikacija prema korisnicima na njihovim platformama je napravljena da bude što jednostavnije, lakše i brže naručiti, a tako je isto i pizzerijama. Oni na aplikaciji mogu prezentirati sve svoje proizvode, akcije. Kada korisnik jednom naruči svi njegovi podaci se sačuvaju, te mu je idući put još brža narudžba, može imati i svoje favorite. Pizzerije dobivaju svoj tablet, mogu napisati kolika je gužva, odnosno odrediti očekivano čekanje dostave u objektu kako bi korisnik pri naručivanju odmah znao koliko će čekati i time se smanjuje bespotrebna komunikacija i ubrzava se sam proces.

Koliko vremena i truda ste uložili u ovaj projekt?
Htjeli smo implementirati online naručivanje hrane u Dubrovniku, a trebalo nam je pola godine intezivnog rada i usavršavanja kako bi aplikacija bila spremna za tržište. Uložili smo stvarno dosta truda i vremena, ali smo zadovoljni kako je na kraju sve ispalo. Uz to smo radili i na drugim projektima.

I kako je ideja zasad prihvaćena u Dubrovniku?
Prema korisnicima još nismo skroz izašli, ipak moramo dogovoriti suradnju s pizzerijama. Napravili smo Facebook stranicu i ljudi su stvarno oduševljeni . Pizzerijama ova aplikacija i tableti su došli kao pravo osvježenje i nešto što je promijenilo dosadašnje stanje. I dalje će biti telefonskih poziva, ali ovo je budućnost.

Vi ste mlada firma, osnovali ste je još dok ste bili na Sveučilištu u Dubrovniku?
Tako je, DUIT smo osnovali prije tri godine dok smo još bili studenti na Odjelu za računarstvo. U te tri godine smo skupili mnogo iskustva radeći s brojnim domaćim i inozemnim partnerima. Napravili smo dosta zanimljivih projekata.

Imaju li informatičke tvrtke budućnost u Dubrovniku?
U ovoj našoj branši uvijek ima mogućnosti, ali Dubrovnik je malo tržište. Sreća je da IT ima prednost i da nije vezan za jedno mjesto, državu, jednostavno ne postoje granice.

Ali Dubrovnik ipak nudi brojne mogućnosti, naročito zbog turizma?
Istina, većina IT firmi je okrenuta turističkim djelatnostima jer je upravo za tim i najveća potražnja. Tako je i nastala ova aplikacija i ide u tom smjeru.

I strani državljani će je moći koristiti, dvojezična je?
Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da je i gosti koji dođu u Dubrovnik mogu bez problema koristiti. To nam je proširenje tržišta, a surađujemo i s lokalnim turističkim agencijama.

Koji su daljnji planovi DUIT-a?
Osim DuEat aplikacije, radimo na još par projekta, tako da u budućnosti imamo dosta posla. Nadamo se da ćemo ubrzo zaposliti i još ljudi, imamo i dosta prijatelja koji još uvijek studiraju, ali uvijek uskoče i pomognu što god treba.

Neka poruka za kraj?
Pratite nas, ubrzo idemo online. Naručujte na obostrano zadovoljstvo.

Pročitajte još

Jeli smo ih i zelene, a danas većina djece nema pojma što su đenerike

Dulist

U Dubrovnik uplovila luksuzna ljepotica ruskog naftnog magnata

Dulist

ZABAVA ISPRED VELIKOG PLATNA Prepuno drive-in kino u gruškoj luci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija