DuList IN

APLIKACIJA DUEAT Toni Sekulo i Ivan Bačić: Dubrovniku smo ponudili nešto što dosad nije imao

Toni Sekulo i Ivan Bačić - DuEat

Dubrovnik ide u korak s trendovima, pa su tako dva mlada Dubrovčanina napravila aplikaciju DuEat koja u samo tri klika omogućuju brzo i jednostavno naručivanje hrane.

Iza aplikacije se krije firma DuIT, koju je još u studentskim danima otvorila grupa prijatelja s računarstva. Danas u DuIT-u rade, i razvijaju je dalje, programeri Toni Sekulo i Ivan Bačić.

Odakle je došla ideja za aplikacijom za narudžbu hrane DUeat?
Takve aplikacije već postoje u drugim hrvatskim gradovima i pitali smo se zašto toga ne bi bilo u Dubrovniku. Razmišljali smo o tome i zašto naše pizzerije to nemaju. Napravili smo to tako da bude pristupačno korisnicima, i jednako lagana, te ne usporava rad ljudima u pizzeriji, da im bude kao da ih zovu na telefon.

Kako funkcionira aplikacija prema korisnicima, a kako prema pizzerijama?
Postoji web verzija aplikacije za korisnike, kao i mobilna. Aplikacija prema korisnicima na njihovim platformama je napravljena da bude što jednostavnije, lakše i brže naručiti, a tako je isto i pizzerijama. Oni na aplikaciji mogu prezentirati sve svoje proizvode, akcije. Kada korisnik jednom naruči svi njegovi podaci se sačuvaju, te mu je idući put još brža narudžba, može imati i svoje favorite. Pizzerije dobivaju svoj tablet, mogu napisati kolika je gužva, odnosno odrediti očekivano čekanje dostave u objektu kako bi korisnik pri naručivanju odmah znao koliko će čekati i time se smanjuje bespotrebna komunikacija i ubrzava se sam proces.

Koliko vremena i truda ste uložili u ovaj projekt?
Htjeli smo implementirati online naručivanje hrane u Dubrovniku, a trebalo nam je pola godine intezivnog rada i usavršavanja kako bi aplikacija bila spremna za tržište. Uložili smo stvarno dosta truda i vremena, ali smo zadovoljni kako je na kraju sve ispalo. Uz to smo radili i na drugim projektima.

APLIKACIJA DUEAT Toni Sekulo i Ivan Bačić: Dubrovniku smo ponudili nešto što dosad nije imao

I kako je ideja zasad prihvaćena u Dubrovniku?
Prema korisnicima još nismo skroz izašli, ipak moramo dogovoriti suradnju s pizzerijama. Napravili smo Facebook stranicu i ljudi su stvarno oduševljeni . Pizzerijama ova aplikacija i tableti su došli kao pravo osvježenje i nešto što je promijenilo dosadašnje stanje. I dalje će biti telefonskih poziva, ali ovo je budućnost.

Vi ste mlada firma, osnovali ste je još dok ste bili na Sveučilištu u Dubrovniku?
Tako je, DUIT smo osnovali prije tri godine dok smo još bili studenti na Odjelu za računarstvo. U te tri godine smo skupili mnogo iskustva radeći s brojnim domaćim i inozemnim partnerima. Napravili smo dosta zanimljivih projekata.

Imaju li informatičke tvrtke budućnost u Dubrovniku?
U ovoj našoj branši uvijek ima mogućnosti, ali Dubrovnik je malo tržište. Sreća je da IT ima prednost i da nije vezan za jedno mjesto, državu, jednostavno ne postoje granice.

APLIKACIJA DUEAT Toni Sekulo i Ivan Bačić: Dubrovniku smo ponudili nešto što dosad nije imao

Ali Dubrovnik ipak nudi brojne mogućnosti, naročito zbog turizma?
Istina, većina IT firmi je okrenuta turističkim djelatnostima jer je upravo za tim i najveća potražnja. Tako je i nastala ova aplikacija i ide u tom smjeru.

I strani državljani će je moći koristiti, dvojezična je?
Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku, tako da je i gosti koji dođu u Dubrovnik mogu bez problema koristiti. To nam je proširenje tržišta, a surađujemo i s lokalnim turističkim agencijama.

Koji su daljnji planovi DUIT-a?
Osim DuEat aplikacije, radimo na još par projekta, tako da u budućnosti imamo dosta posla. Nadamo se da ćemo ubrzo zaposliti i još ljudi, imamo i dosta prijatelja koji još uvijek studiraju, ali uvijek uskoče i pomognu što god treba.

Neka poruka za kraj?
Pratite nas, ubrzo idemo online. Naručujte na obostrano zadovoljstvo.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist