Vaše vijesti

APEL OGORČENOG DUBROVČANINA ‘Grad je zapušten i halav, na sramotu svih! Učinite nešto hitno!’

APEL OGORČENOG DUBROVČANINA 'Grad je zapušten i halav, na sramotu svih! Učinite nešto hitno!'

Dubrovčanin Joško Pulić uputio je otvoreno pismo povjerenici Vlade RH za Grad Dubrovnik Nadi Medović u vezi zauštenih i šporkih dubrovačkih ulica i plaža.

‘Poštovana gđo Medović, povjerenice Vlade RH,

želio bih Vas uputiti na par problema koje uočavam već mjesecima na istome mjestu, a vidim da se ništa ne poduzima.

Prije svega bih želio pitati postoji li u Dubrovniku nešto kao koordinacija direktora javnih komunalnih poduzeća te Turističke zajednice, kako bi se raspravilo i dogovorilo što se treba napraviti za pripremu turističke sezone, tko i kad mora obaviti dogovoreno, s kojim resursima? Postoji li takav sastanak tijekom npr. mjeseca siječnja ili veljače?

Sezona je (Bogu hvala!) već u punome jeku, a Dubrovnik je zapušten i halav – na sramotu svima nama koji imamo prebivalište u Dubrovniku i od čijih se primanja izdvajaju sredstva među ostalim i za održavanje grada.

Ako i postoji tijelo koje sam gore spominjao, nisam siguran da je obavilo svoj posao.

Lijepo bih molio da hitno oformite tim od bar tridesetak ljudi/radnika, opremljenih rukavicama i opremom, koji su zaposleni (i redovito primaju plaće) u javnim komunalnim društvima, Sanitatu, Vrtlaru, Libertasu, Čistoći, Vodovodu, zatim Rezervatu Lokrum, te Turističkoj zajednici, uz pomoć Dubrovačkih vatrogasaca, a ono što meni prvo upada u oči je ispod navedeno, a što mislim da bi se uz dobru volju i prije svega KOORDINACIJU radova i radnika moglo riješiti kroz 5 radnih dana:

-molim da se pokupi smeće u moru i u cijelom obalnom pojasu od zgrade Elektrojuga, preko Lapadske obale, Orsana, Ponte od šipka, Solituda, tzv. Plaže za pse + Plaže “Mandrač”, oko Copacabane i naprijed. Osobno sam danas skupio vreću smeća koju sam slučajno imao kod sebe – smeća je neizmjerno puno, i u moru i među stijenama i u šumici kroz Solitudo. Potrebno je da tim ljudi ide uz samo more te između drveća uz šetnjicu, kako bi se sve pokupilo.

-Šetalište kralja Zvonimira odn. Uvala Lapad je baš halava, trebalo bi ju oprati vodom iz cijevi/šmrkova pod visokim tlakom, možda uz pomoć vatrogasaca, ili uz više visokotlačnih pumpi/prskalica

-park/šumica između dubrovačke sportske dvorane i Hotela Lera je zapušten, pun smeća, trava nepokošena, grane neobrezane već godinama, a treba provjeriti i funkcionalnost javne rasvjete.

-više je godina prošlo otkad su posječeni borovi na tzv. Bulevaru, molim vas da se na upražnjenom prostoru hitno posade zamjenska stabla, hrast ili što već struka sugerira.

-uz više glavnih gradskih ulica raste trava na spojevima između zidova i pločnika.

-Park Gradac. Grabovica br. 2., u centru grada. Smeća preko glave, najčešće bačeno ispod zida prema Časnima ili prema Dančama/Turčinu.

-možda bi bilo dobro da se kao dobar primjer ostalima, na gore navedenim radovima bar tijekom pola radnih dana trajanja akcije pridruže političari i njihovi pobočnici i ‘mladež’ koji su ovih dana strateški raspoređeni na različitim punktovima gdje prikupljaju potpise za svoje kandidature. Vjerujem da bi činom aktivnog djelovanja na izravnom rješavanju problema svih građana zadobili mnoge simpatije birača kojima se obraćaju i mole za glas.

Hvala i pozdrav, očekujem kao građanin hitnu akciju.

Joško Pulić’

Foto: ilustracija

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist