Vaše vijesti

APEL KOMUNALNIM SLUŽBAMA Uklonite šut koji je godinama ruglo Mokošice!

APEL KOMUNALNIM SLUŽBAMA Uklonite šut koji je godinama ruglo Mokošice!

Kada će se ukloniti nagomilani šut i komadi kupa sa uređenih zelenih površina između stambenih zgrada u Ulici od izvora 78 u Mokošici? – pitaju Eko Omblići, čije priopćenje prenosimo:

”Ovo su pitanja koja nam postavljaju u zadnje vrijeme i usmeno i putem našeg Zelenog telefona Eko-Fona 020/453-850 naši Mokošani, ponajviše iz Ulice od izvora. Vidjeli smo i znamo za ovaj komunalni problem… Nedaleko od našeg Eko centra koji nikako da se riješi a trebao bi što prije jer je ruglo Mokošice i uređene zelene površine!

Kako su nam objasnili stanari zgrade Od izvora 78, iza Domovinskog rata pristupilo se popravcima krova zgrada i sav šut i komadi kupa su se bacali na zelene povšine i tako ostali… Stanari su molili i Mjesni kotar Mokošica i Komunalno Grada godinama da se taj šut ukloni ali šut je i dalje bio razasut po zelenim površinama.Ovog proljeća jedna vrijedna gospođa, kojoj čestitamo, iz prizemlja ulaza zgrade, a čiji balkon je odmah uz zelenu površinu koja je puna šuta i komada kupa, odlučila (iako lošeg zdravlja) skupiti sav taj šut i komade kupa na jednu hrpu… Trebalo joj je preko mjesec dana za sve to urediti, očistiti od smeća i šut staviti na hrpe! Potom je i ona zvala – od Komunalnog odjela Grada preko Mjesnog kotara Mokošice, Čistoće, pa i emisije Radio Dubrovnika ‘Utorkom o Gradu’ , bi li mogli taj šut ukloniti i odnijeti, ali ništa se nije učinilo…

Hrpe šuta i kupa još stoje u što smo se uvjerili i danas! Pitamo se kako se ovaj komunalni problem – odvoza šuta (a koji bi se mogao i reciklirati) nakon toliko godina ne može riještiti? Tko je ovdje zakazao i zašto se tako nešto u naselju Mokošica dozvoljava? Kao da se zaboravlja da je Mokošica dio Grada!” – kažu ljutiti Eko Omblići.

 

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist