Natrag
23.3.2019 17:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

APEL IZ GRUŽA Zbog automobila parkiranih na nogostupu ugrožena je sigurnost djece

11.9.2018 @ 18:50 Dulist Grad
4;4

Podijelite:

Promet u mirovanju već godinama je jedan od glavnih problema Dubrovčana, a posebno je izražen u pojedinim dijelovima grada gdje se parkirno mjesto traži k’o suho zlato.

Građani se u tim situacijama domišljaju na razne načine kako sebi osigurati parking, najčešće ispred kuće pa smo često svjedoci raznih instalacija na cesti i nogosupima – od stolica, željeznih konstrukcija do metli kojima se ‘rezerviraju’ navodna parkirna mjesta. Navodna, jer ona to zapravo nisu budući da su najčešće ili u kolničkoj traci ili se zauzimaju dijelovi nogostupa, o čemu je DuList već ranije puno puta pisao. Ništa bolja situacija nije ni u Gružu, posebno u Ulici Stjepana Cvijića. Upravo na problem parkiranja na nogostupu u ovoj ulici upozorio nas je čitatelj.

-Ovu su ulicu u Gružu očito sve vlasti zaboravile. Djeca obilaze automobile parkirane na trotoaru i moraju hodati po cesti. Bilo bi lijepo staviti stupiće na trotoar te time zabraniti automobilima da blokiraju djeci prolaz – mišljenja je naš čitatelj.

I zaista, na ovaj je način ugrožena sigurnost pješaka, posebno naše djece koja su najugroženija skupina u prometu. Nažalost ovakve primjere imamo i u ostalim dijelovima grada gdje nogostup služi kao parkirno mjesto.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana