Grad

APEL IZ GRUŽA Zbog automobila parkiranih na nogostupu ugrožena je sigurnost djece

Promet u mirovanju već godinama je jedan od glavnih problema Dubrovčana, a posebno je izražen u pojedinim dijelovima grada gdje se parkirno mjesto traži k’o suho zlato.

Građani se u tim situacijama domišljaju na razne načine kako sebi osigurati parking, najčešće ispred kuće pa smo često svjedoci raznih instalacija na cesti i nogosupima – od stolica, željeznih konstrukcija do metli kojima se ‘rezerviraju’ navodna parkirna mjesta. Navodna, jer ona to zapravo nisu budući da su najčešće ili u kolničkoj traci ili se zauzimaju dijelovi nogostupa, o čemu je DuList već ranije puno puta pisao. Ništa bolja situacija nije ni u Gružu, posebno u Ulici Stjepana Cvijića. Upravo na problem parkiranja na nogostupu u ovoj ulici upozorio nas je čitatelj.

-Ovu su ulicu u Gružu očito sve vlasti zaboravile. Djeca obilaze automobile parkirane na trotoaru i moraju hodati po cesti. Bilo bi lijepo staviti stupiće na trotoar te time zabraniti automobilima da blokiraju djeci prolaz – mišljenja je naš čitatelj.

I zaista, na ovaj je način ugrožena sigurnost pješaka, posebno naše djece koja su najugroženija skupina u prometu. Nažalost ovakve primjere imamo i u ostalim dijelovima grada gdje nogostup služi kao parkirno mjesto.

Pročitajte još

OTVORENJE KRAJEM SRPNJA Lazareti ne smiju biti još jedan spomenik kulture koji će crpiti sredstva iz proračuna

Maria Prkut

DUBROVNIK OPET OBARA REKORDE Dvomilijunto noćenje ostvareno sedam dana ranije nego lani

Dulist

U SVRHU PROMOCIJE DESTINACIJE Održan sastanak dubrovačkih hotelijera i nacionalnog avioprijevoznika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija