Vaše vijesti

APEL EKO UDRUGA ‘Na Lapadskoj obali hrpa smeća i raspadnuti uginuli galeb’

APEL EKO UDRUGA 'Na Lapadskoj obali hrpa smeća i raspadnuti uginuli galeb'

Dubrovačke ekološke udruge Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce i Eko Omblići uputile su otvoreni eko apel zbog nakupljenog otpada i strvine na području Lapadske obale kod Vile Elize.

U apelu upućenom okolišnoj inspekciji Republike Hrvatske, Lučkoj kapetaniji Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradskim komunalnim službama navodi se:

‘Do kada će stajati smeće i raspadnuti uginuli galeb na Lapadskoj obali ispred Vile Elize, pitaju nas proteklih dana s ogorčenjem naši sugrađani, ponajviše Lapađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020 453 850.

Žale nam se kako smeća ima i u moru i uz obalu te kod nove lapadske Marine! Odmah smo se po dojavama naših sugrađana zaputili u našu već 117. eko patrolu ove godine i uvjerili se u istinitost navoda naših sugrađana. Hvala im puno na dojavama!

Otužno je bilo prije dva dana vidjeti nekada lijepo uređenu Lapadsku obalu. Sada te tuga uhvati kada je vidiš, jer osim smeća koje je more nanijelo na obalu i uz obalu njome dominira ružno betonsko zdanje na betonskim.pontonima (pitamo se tko je dozvolio gradnju betonskih zgrada na betonskim.pontonima jer je to nedopustivo?) nove lapadske marine!

Čija je nadležnost da se i Lapadska obala i ostale obale Grada i okolice održavaju čistim i urednim?Pitamo se javno zajedno sa našim sugrađanima. Tko se u Gradu brine o uginulim morskim životinjama jer očito nitko, kada se nesretni galeb raspadao danima na 37 stupnjeva Celzija, koliko je bilo ovih dana vruće! Gdje je županijski Eko-brod pitamo se? Što on radi zapravo?

Špica je turističke sezone i ovakvo nešto u turističkom Dubrovniku se ne smije dogođati stoga smo zbog ozbiljnosti situacije naš eko apel uputili i glavnim inspekcijskim službama RH pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH!

Očekujemo brzu reakciju odgovornih službi Grada, Županije i RH!

Voditeljica Zelenih kontakata:Jadranka Šimunović’

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist