Vaše vijesti

APEL EKO OMBLIĆA ‘Zaustavite betonizaciju Lapada!’

APEL EKO OMBLIĆA 'Zaustavite betonizaciju Lapada!'

Mokoške eko udruge Zeleni Forum, Eko Omblići i Eko centar Zeleno Sunce uputile su apel svim odgovornim institucijama u vezi građevinskih radova u Lapadu.

-‘Razrovaše Lapad sve do Tvrđave, zaustavite njegovu betonizaciju, na što ovo sliči nekada naš lijepi zeleni Lapad!?’, poruke su koje proteklih dana dobijamo na naš Zeleni telefon Eko Fon 020/453-850 od ogorčenih Lapađana. A što reći nego da je sve ovo što čine prestrašno i bezdušno! Svi mi koji volimo i štujemo naš Grad ne možemo doći sebi što se sve radi u posljednje vrijeme od njega i što se sve dozvoljava! Iako smo o ovome pisali otvoreno prije mjesec dana i Konzervatorskom odjelu Grada i Građevinskoj inspekciji DNž do danas nismo dobili odgovora – pišu Eko Omblići.

-Ovih nekoliko fotografija koje smo snimili i prošli tjedan sa šetnice Velike Petke preko puta sve vam govore. Dok pišemo ovaj otvoreni apel za Lapad stižu nam nove poruke naših zabrinutih sugrađana preko našeg Zelenog telefona Eko Fona. Žale nam se kako se sve više potkopava zelena glavica Solituda radi gradnje novih zgrada i kuća a isto tako da se šut i smeće deponira na nekadašnjem Vrtlarevom rasadniku o čemu ćemo izvjestiti uslijedećem javljanju! O dragi naš Grade što od tvojih nekada lijepih zelenih oaza rade! – ističe se u apelu koji potpisuje voditeljica Zelenog telefona Eko Fona Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist