Vaše vijesti

APEL EKO-OMBLIĆA “Zašto je Mala Afrika postala Mala Grabovica?”

APEL EKO-OMBLIĆA “Zašto je Mala Afrika postala Mala Grabovica?”

Udruga Eko-Omblići uputila je otvoreni eko-apel gradskim komunalnim službama u kojem pitaju zašto je tzv. Mala Afrika u Solitudu postala ‘Mala Grabovica’.

– Već dugo dugo nas pitaju preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona. 020/453-850 naši sugrađani ponajviše s predjela Solituda i Babin Kuka kako to da se još nije riješio problem divljeg odlaganja šuta, smeća i glomaznog otpada na predjelu ‘Mala Afrika’ (nekada su to bili rasadnici ‘Vrtlara’). Žale nam se kako su se tamo stvorila već brda šuta i svakojakog glomaznog otpada, od auto-guma pa do starih zahrđalih prikolica – ističe se u apelu.

– Ovo nije prvi put da pišemo o ovom divljem odlagalištu usred ‘Male Afrike’, obraćali smo se i Ministarstvu zaštite okoliša i prirode RH i njihovim inspekcijskim službama, ali osim obećanja da će doći i ispitati ništa nisu učinili. Ovo divlje odlagalište sve više raste i ruglo je nekada prelijepe ‘Male Afrike’ koja se pretvorila u ‘Malu Grabovicu’ – kaže se u apelu.

– Dok smo prilazili prije nekoliko dana u našoj već 15. eko patroli ove godine, ovom divljem odlagalištu odmah nam je prišlo nekoliko sugrađana i žalilo se kako ovo ne priliči Solitudu te da su od nekada zelenog gaja prepunog palmi i egzotičnog raslinja dobili ovo – neuredno odlagalište i šuta i smeća i glomaznog otpada. Dok se u  zapadnoeuropskom svijetu 80 posto šuta reciklira, kod nas se sve  nemilice baca i to u prirodu u blizini turističkog naselja Babin Kuk. Što će nam turisti reći koji tu  šetaju i vide ovu našu sramotu!? Lijepi turistički Dubrovnik ovako nešto ne zaslužuje! Stoga pozivamo komunalne službe  Grada da žurno reagiraju i što prije uklone ovo divlje odlagalište usred ‘Male Afrike’ na predjelu Solitudo! – zaključuju Eko-Omblići.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist