Aktualno

Anto Rusković: Ministarstvo ne može ukinuti godišnje odobrenje za žičaru

Anto Rusković: Ministarstvo ne može ukinuti godišnje odobrenje za žičaru

Saga oko dubrovačke žičare se nastavlja. Nakon što je još u drugoj polovici prošle godine gradonačelnik Andro Vlahušić slavodobitno najavio kako je postignut dogovor te kako će Lukšić grupacija, odnosno Excelsa nekretnine plaćati 15 posto od svake prodane karte na ime koncesije, od toga do danas nije uplaćeno niti jedne lipe.

Situacija je ponovno zakuhana kada je prvi čovjek Grada tražio od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture da ne odobri žičari godišnje odobrenje za rad (koje ističe 8. srpnja), ovaj nesretni ringišpil ponovno je vraćen na početak.

Prvi čovjek Excelsa nekretnina, Anto Rusković, Vlahušićevo pismo ministru dočekao je, očekivano s neodobravanjem.
-Obzirom na činjenicu da su Excelsa nekretnine u kolovozu 2015. godine podnijele Gradu Dubrovniku zahtjev za izdavanje koncesije obveza je Grada da o tome zahtjevu, u zakonom propisanoj proceduri, odluči. Grad još uvijek vodi postupak izdavanja koncesije našem Društvu tako da nama nije shvatljivo koju korist bi Grad ostvario time što se Excelsa nekretninama ne bi izdalo godišnje odobrenje za rad žičare. Pa nisu Excelsa nekretnine ili Ministarstvo prometa krivi što Grad do danas nije dovršio postupak izdavanja koncesije – mišljenja je Rusković koji je cijelu tematiku pristao prokomentirati putem e-maila.

Što je sve poručio Rusković potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist