Aktualno

ANTE VLAŠIĆ ‘Nema svrhe smanjivati javnu površinu samo da bi je se smanjilo’

ANTE VLAŠIĆ 'Nema svrhe smanjivati javnu površinu samo da bi je se smanjilo'

Zadovoljni smo prijedlogom gradonačelnika. Istina, to nije maksimum koji bi nama odgovarao, ali s obzirom na zakonske pretpostavke, ovo je jedan ogroman korak naprijed i puno će nam pomoći u poslovanju – prokomentirao je predsjednik Udruge ugostitelja Ante Vlašić model produljenja zakupa poslovnih prostora po isteku ugovora za još pet godina, a po završetku Frankovićeva susreta s ugostiteljima. Ipak, istaknuo je pet godina je premalo za ozbiljnu investiciju.

-Deset je godina bilo idealno, ali ako zakon propisuje pet, to potpuno razumijem. Iskreno se nadam da će prevladati zdrav razum i da će Gradska uprava produžiti ugostiteljima ugovore ako budu poštivali svoje ugovorne obveze. Produljenje nam daje sigurnost i olakšava poslovanje. Do sada nismo mogli ništa planirati – rekao je Vlašić.

Osvrnuo se i na ugradnju mastolovaca te na projekt ugostitelja i Vodovoda ‘Do not Flush’.

-Što se tiče mastolovaca, svatko tko bude imao neku tehnološku mogućnost, sto posto sam uvjeren da će ih ugraditi. Nije baš da imaju nekog izbora, a i mi svi želimo da to bude kako treba. Cijena mastolovaca kreće se od onih malih od 6, 7 tisuća kuna pa do 20 tisuća, s time da pražnjenje svakog mastolovca košta dodatno i vrlo je tehnički zahtjevno, a pogotovo u malim ulicama unutar jezgre. To je jedan od velikih problema s kojim ćemo se morati pozabaviti. Ali, u razgovoru s Vodovodom pokušat ćemo naći neku opciju da to pražnjenje mastolovca koje je poprilično neugodno bude što bolje. Sudjelovali smo u cijelom projektu ‘Do not Flush’. Stavit ćemo u lokale koji su unutar povijesne jezgre te naljepnice na unutrašnju stranu WC-a. Identični će se podijeliti i vlasnicima apartmana da se što više proširi svijest o očuvanju – naglasio je.

Po pitanju smanjenja javne površine za 10 posto, Vlašić smatra kako smanjivanje nečega samo da bi se smanjilo nema svrhe’.

-Smanjenje da bi se poboljšala prohodnost i povećali koridori razumijem, ali samo linearno smanjivanje da bi se svima jednako smanjilo, mislim da za to nema potrebe. Neće donijeti ništa bolje – rekao je predsjednik Udruge ugostitelja.

Što se tiče odredbe o puštanju glazbe na javnim površinama do 00.30 u festivalskim danima, Vlašić je istaknuo kako je to jedan korak naprijed, ali da je to opet daleko od onoga što misli da bi trebalo biti.

-Istraživanje je, koliko sam razumio gradonačelnika, rađeno na fiksne telefone u gradu, a znamo tko se javlja doma na telefon. To su uglavnom ljudi od 50 do 60 godina. Da su zvali na mobitele mlade ljude koji žive u gradu, vjerujem da bi rezultat bio puno veći. Iskreno, čudi me da 80 posto anketiranih nije bilo protiv, ali izgleda da naši lokalci ipak nisu toliki njorgavci – zaključio je Vlašić.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist