Natrag
19.4.2019 20:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ansambl Plazarius na Festivalu rane glazbe

16.10.2013 @ 13:57 Mia Njavro Kultura
16;16

Podijelite:

U sklopu Festivala rane glazbe Dubrovnik,  sinoć je održan posljednji koncert i to u Narodnoj knjižnici.

Na koncertu je nastupio Dubrovački ansambl Plazarius koji je za okupljenu publiku izveo  srednjovjekovne plesove koji su bili poznati i tijekom kasnijih razdoblja te renesansne pjesme i plesove iz svih dijelova Europe, koji su bili popularni i na obalama Jadrana i u Dubrovačkoj Republici.

Ova godina Festivala rane glazbe Dubrovnik posvećena je glazbi koja se u razdoblju srednjeg vijeka i renesanse slušala na istočnoj obali Jadrana.Tijekom 10 godina postojanja ugostio je neke od najeminentnijih imena rane glazbe među kojima su Katarina Livljanić, Catherine Mackintosh, Renata Pokupić, Laurence Cummings, Christian Curnyn, Iestin Davis, Early Opera Company, Camerata Trajectina, Egidius Kwartet, Falsobordone i mnoge druge i proširio svoj program i na izvaneuropsku glazbu pa smo vidjeli koncerte klasične indijske glazbe.

U sklopu festivala nastupili su muški vokalni ansambl Cantores Maruli iz Splita koji su izveli glagoljanje i suvremene obrade glagoljaških napjeva  te Ansambl Antiphonus iz Zagreba koji je svoj nastup posvetio polifonim sakralnim skladbama iz doba renesanse, motetima, talijanskih i hrvatskih majstora.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana