Kultura

Anin pozdrav ljetu u svitanje

Anin pozdrav ljetu u svitanje

Prošlogodišnji kulturni projekt, kojeg je pokrenula vrsna hrvatska čelistica prepoznatljivog glazbenog stila Ana Rucner, Festival „Ana u Gradu“ ove godine će se održati od 21. do 24. lipnja.

Program festivala, koji donosi četiri koncerta, predstavljen je danas u hotelu Valamar Lacroma. Festival će prigodno otvoriti koncert pod nazivom 'Pozdrav ljetu' uz izlazak sunca na Srđu koji će započeti sa samim svitanjem u 5.00 sati ujutro. Ljeto će pozdraviti Ana Rucner na violončelu i vrsna hrvatska harfistica Marija Mlinar. Koncert koji otvara ovogodišnji Festival poklon je građanima i posjetiteljima Dubrovnika.

Slijede dva koncerta klasične glazbe u Kneževom dvoru, 22. lipnja kada je na rasporedu Večer ljubavne poezije gdje će uz Anu Rucner nastupiti u ulozi naratora ugledni hrvatski glumci Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović Despot, Dragan Despot i Boris Miholjević, uz potporu plesnog para, a sve pod redateljskom palicom Jakova Sedlara.

Dubrovčani će 23. lipnja imati priliku uživati u koncertu pod nazivom „U ritmu tanga“, u izvedbi Ane Rucner, gudačkog kvarteta Rucner, te francuskog bračnog para Soave. Peter Soave je bandoneonist svjetskog glasa, a njegova supruga, Mady Soave će se publici predstaviti sa klasičnom harmonikom.

Festival će završiti koncertom na Babinom kuku, u prostoru bivšeg disco cluba Divinae Follie, izvedbom klasike, rocka i cross over skladbi gdje će Ana Rucner nastupiti uz mnoštvo gostiju. Koncertu će prisustvovati studenti glazbene akademije u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner, Mario Rucner na violi, FA Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buritcha.

Završni koncert festivala je također poklon građanima i posjetiteljima Dubrovnika te će ulaz biti slobodan. Želja umjetnice je da projekt preraste u prepoznatljivi i tradicionalni festival u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist