Sport

Ani pozivnica za WTA turnir u Bruxellesu?

Ani pozivnica za WTA turnir u Bruxellesu?

Dubrovačka tenisačica i prva juniorka svijeta Ana Konjuh mogla bi, nakon dvomjesečne stanke zbog oporavka od ozljede, nastupiti na turniru u belgijskom Bruxellesu krajem svibnja.

– Imala sam probleme s bolovima u laktu, pa sam nakon nastupa na turniru u Bathu sredinom ožujka odlučila uzeti stanku kako bih zaliječila ozljedu. Odmarala sam, redovito išla na terapije i sad je napokon sve u redu. Treniram već nekoliko dana, a bolova nema – izjavila je Ana za službenu stranicu Hrvatskog teniskog saveza.

– Ana igra kao da uopće nije imala stanku, sve je u najboljem redu, jedino što još ne servira punom snagom, no i to će ovog tjedna doći na red – zadovoljan je i trener mlade Dubrovkinje, Zagrepčanin Kristijan Schneider.

– Postoje neki izgledi da Ana dobije pozivnicu organizatora za nastup na turniru u Bruxellesu. Bilo bi dobro da može vidjeti gdje je trenutačno igrački u odnosu na tenisačice iz svjetskog 'TOP-a 100'. Ako ne zaigra u Belgiji, planiramo nastup na manjem ITF turniru u Španjolskoj, koji bi onda bio generalna proba za juniorski Roland Garros – objašnjava Anin otac Mario Konjuh.

Naravno, očekivanja od prve juniorske svijeta uvijek su kad se radi o Grand Slam turnirima. Može li nakon Australian Opena slaviti i u Parizu?
– Sigurno da pritisak osvajanja naslova postoji, no mogu se nositi s tim – najavljuje Ana Konjuh.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist