Grad

ANDRO VLAHUŠIĆ Tužan sam. Ovako Grad vole njegovi Prijatelji!

ANDRO VLAHUŠIĆ Tužan sam. Ovako Grad vole njegovi Prijatelji!

Tužan sam. Ovo je jedna velika dubrovačka sramota, ne znam kako drukčije to opisati – rekao je danas ispod mosta na Pilama gradonačelnik Andro Vlahušić, koji se još jednom osvrnuo na napušteno gradilište ispod mosta, čiji je investitor Društvo prijatelja dubrovačke starine.

– To se zove ljubav prema Dubrovniku. Ovako se voli grad, ovako vole grad njegovi Prijatelji – istaknuo je Vlahušić, naglasivši kako mu ne preostaje ništa drugo nego nasilan ulazak na gradilište, uz pomoć zaštitara, kako bi se smeće očistilo.

– Nije problem što je to gradilište i što su zaustavljeni radovi, ali je problem da smeće, naranče i kamenja tako stoje usred turističke sezone. Kad je Vrtlar prije dvije godine pošišao oleandre u Posatu, nastala je velika buka oko toga, a pogledajte kako danas lijepo izgledaju. Sada nema nikakve reakcije grada, nema reakcije Turističke zajednice kojoj sam predsjednik, nema agencija, Srđ je grad, ekologa… Svatko tko prođe ovuda misli da iza ovoga stoji Grad Dubrovnik. Mi nažalost ne možemo utjecati. Molili smo očitovanje i Konzervatorskog odjela i DPDS-a, ali ga nismo dobili. Je li ikome jasno da se ovo ne uređuje, da se ne počisti smeće… Pitam vas je li ovo normalna situacija – rekao je Vlahušić, dodavši kako DPDS danas na računu sigurno ima 35 milijuna kuna, a nisu u stanju platiti dvojicu radnika da počiste smeće.

– Ili ne žele. Možete li reći zašto oni to ne žele. Napisano je pismo, poslano i Ministarstvu kulture, i nitko ne reagira. Jesam li ja stvarno najčudnija osoba na svijetu koja se trudi da ulaz u grad bude čist? Ili je to inat? Ja drukčije ne mogu to razumjeti. Mislim da je to debeli inat i da se oko toga namjerno želi pokazati kako gradska uprava i gradonačelnik ne rade ništa. Zato smo i organizirali konferenciju za tisak kako bismo rekli da mi nemamo ništa s time, osim da kao što sam nasilno skinuo zastave DPDS-a sa zidina, to učinimo i ovdje. Da jednostavno pošaljem Čistoću, komunalne redare da uđu unutra i očiste ovo smeće i da ja u ponedjeljak, zajedno sa Željkom, obučem robu Vrtlara i dođemo ovo urediti. Ovo je glavni ulaz u grad Dubrovnik, to je slika koju šaljemo u svijet. Zašto šutimo? Samo zato jer je to DPDS, a ne Vlahušić. Zašto se ne želi voljeti ovaj grad? Ne razumijem zašto netko toliko mrzi ovaj grad da mu ostavlja ovakav ulaz – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist