Aktualno

Andro se prijateljski družio s novinarima

Andro se prijateljski družio s novinarima

Ne želimo imati kadrovske igre tijekom ljeta – izjavio je gradonačelnik Andro Vlahušić odgovarajući na pitanje kada će se raspisati novi natječaj za čelnu osobu Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Tako se natječaj može očekivati krajem ljeta, tamo negdje polovicom rujna, početkom listopada.
Rekao je to gradonačelnik tijekom 'manje formalnog, više prijateljskog druženja' s novinarima (ma što to značilo) na kojem su uz njega kao predsjednika TZ-a Grada bili i gradski pročelnik za turizam Milan Perić te voditelji svih odjela turističke zajednice. Budući da je novinare gradski pročelnik Perić pomaknuo sa strane kako bi svim kolegama iz TZ-a osigurao mjesto, u jednom se trenutku činilo kako je Turistička zajednica organizirala druženje sama sa sobom i svojim djelatnicama.

Sve u svemu, gradonačelnik je jako zadovoljan turističkim rezultatima.
– S ponosom možemo reći da 21012. godina protječe u najboljem mogućem redu, ne samo po brojkama. One su i više od onoga što smo očekivali, jer krajem srpnja imamo 14 posto više noćenja, rastu svi sektori. Te brojke nismo ni u snu očekivali. Sva tržišta i svi vidovi smještaja rastu podjednako dobro, ponajviše hotelski smještaj kao i privatni koji ima i bolje rezultate.

Postignuta je sinergija koja govori o zadovoljstvu ljudi, a u Dubrovniku je po svim pokazateljima za sad poštivanje javnog reda i mira najvećoj razini. Prvi put u zadnji 20-ak ili 10-ak godina postoje građevinski radovi kako za privatne objekte tako i za brojne javne objekte. Uspjeli smo tu pronaći dobru mjeru, jer u suprotnom ne bismo u srpnju imali porast broja noćenja u privatnom sektoru za 35 posto – mišljenja je gradonačelnik koji se pohvalio i pokretanjem sadržaja za mlađe posjetitelje Grada.

Nakon njega kratko su o svom odjelu izlagali njihovi voditelji. Ne treba niti spomenuti kako je srce trustičke sezone, a novinarima su se, eto, tek sad predstavili voditelji i djelatnici odjela Turističke zajendice. Sve radi bolje suradnje.

Turizam u brojkama

Dubrovnik je u razdoblju od siječnja do kraja srpnja ove godine zabilježio povećanje od 10 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima. Broj dolazaka gostiju u srpnju dosegao je 120 990 i za 6 posto je veći nego dolasci u srpnju prošle godine. U svim oblicima smještaja realizirano je 525 985 turističkih noćenja, što je čak za 10 posto više nego u srpnju prošle godine. Najviše noćenja u srpnju je ostvareno u hotelima, 318 636 ili 4 posto više nego prošle godine, dok je u privatnom smještaju bilo ostvareno 122 845 noćenja, odnosno 35 posto više nego u srpnju 2011.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist