Peškafondo

Andro pao s Marsa

Andro pao s Marsa

Zadnjih dana po Pentagonu se šuška kako bi Vlahušić moga u potpunosti raspustiti jedan odjel Gradske uprave. Priča se brzo proširila po hodnicima dislocirane lapadske zgrade gdje odnedavno radi pola zaposlenika Grada.

„Ne jedan čovjek, riječ je o cijelom odjelu“ – između sebe su u ponedjeljak mrmljali komunalci, pitajući se hoće li netko od njih fasovati. Kako su informacije pomalo kolale, sporo, ali ipak su dolazile do Pentagona, tako su do kraja dana komunalci odahnuli. Nisu oni zaribali. Preživjeli su.

Stvarno nije lako raditi sa suradnicima u koje ne možeš imati povjerenja. A morali su samo pomno listati novine i čitati portale. Neš' ti posla

 
Ma vrag nam nije dao mira, pa smo mini rekonstrukcijom događaja od petka do ponedjeljak, ali i nekom zdravom logikom, došli do zaključka.  PR momčići, i svi oni silno zaposleni u Uredu koji obavljaju poslove gradonačelnika, mogli bi dobro nadrapati.

Naš gradonačelnik Andro, od svih svojih silnih obveza ne stigne čitati novine. Što nije ni čudo. Ne otvara on ni portale 300 puta dnevno. Za sve su to zaduženi njegovi PR momčići koji mu u više navrata tijekom dana moraju dostaviti podnesak. O svemu što se piše o njemu, o Gradu. Moraju pratiti lokalne medije (njih pogotovo), pa nacionalne i one strane. Čim izađe kakav članak  njemu, moraju ga brifirati, ali imaju zadatak i na društvenim mrežama informirati sugrađane o kretanjima našeg Andra i svim njegovim velebnim podvizima.

E, ali dogodilo se nešto što je Andru diglo tlak. Saznao je da su mu njegove desne ruke, njegove oči nešto zataškale. Strogo su čuvale tajnu od ljeta 2010. godine. I to ne bilo kakvu već onu kako su DPDS-ovci uspjeli uknjižit plodouživanje na zidine. Vjerojatno nisu PR momčići znali u prvom momentu Andru objasniti što je to plodouživanje, pa kako je vrijeme odmicalo, tako su to nekako odlučili zatajiti od njega.

Tad su sigurno, jedan drugoga stali tješiti, da je takvih primjera  zataškavanja istine bilo i u povijesti. Hrabrili su svoju odluku literaturom, a uporište za svoju odluku našli su u dobu druga Tita. I njemu se nije sve objašnjavalo, nisu ga o svemu informirali, nije taj Tito baš o svemu morao znati sve.

I mislili su PR momčići da su uspjeli kad se tajna skoro pa dvije godine nije otkrila, ali znate onu – zaklela se zemlja raju… pa je u subotu objavljena ekskluziva. A o čemu, nego o DPDS-u i njihovom plodouživanju zidina.
A Andro pao s Marsa. Baš mi ga je nekako bilo žao. Bio je tako ljut, iznenađen i srdit, a sve radi tih mulaca koji su mu zataškali jednu tako bitnu činjenicu.

Ma da je Andro imao samo par natuknica o tome, ne bi on sebi dopustio da 'padne s kruške', već bi se on nekako bio snašao, a ovako… baš su ga nasadili.

Stvarno nije lako raditi sa suradnicima u koje ne možeš imati povjerenja. A morali su samo pomno listati novine i čitati portale. Neš' ti posla. Baš su ga izigrali, a tako mladi ljudi, u koje je imao toliko povjerenje. Baš šteta…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović