Grad

ANDRIJA SEIFRIED: Nazvati Dubrovnik provincijom bi bila uvreda za provinciju

Andrija Seifried, Dubrovčanin je za koji se može vezati jako puno epiteta. Kolekcionar, kulturnjak i prijatelj umjetnosti iako svojim domom većinu godinu piše Zagreb, u svom stanu u Uvali Lapad boravi četiri mjeseca godišnje. Koliko se i na koji način promijenio Dubrovnik iz njegove perspektive, zašto je odlučio prodati obiteljsku kuću i kako vidi današnje Ljetne igre progovorio je otvoreno za DuList.

Zašto ste otišli iz Dubrovnika?
Htio sam prekinuti svoju kolotečinu kao fetivi Dubrovčanin jer sam shvatio da mi ovaj grad, nakon svega što sam napravio za njega, ne nudi dovoljno prostora za djelovanje. Zagreb mi trenutno nudi puno više, ali i on je postao ‘malen’.

Što je bio presudan faktor za odlazak?

Što nam je odgovorio Andrija, koga držiodgovornim za pretvaranje Ljetnih igara u ‘prčiju’ i kako vidi Grad iz Grada i Zagreba pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

U ČETVRTAK I PETAK Javne rasprave o prijedlozima UPU-a za Nuncijatu, Orašac i Sv. Jakov

Dulist

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

PRIJAVE DO 3. KOLOVOZA Raspisan natječaj za smještaj studenata u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija