Politika

Andrićev “Kodeks” potpisao samo Pero Vićan

Na poziv HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Dubrovnika Tea Andrića za potpisivanje Kodeksa o postupanju političkih stranaka, kandidata i koalicija u izbornoj kampanji za predstojeće  lokalne izbore odazvao se samo kandidat DDS-a za gradonačelnika Dubrovnika Pero Vićan.

Kodeksom se određuje kako međusobno uvažavanje, poštivanje temeljnih ljudskih prava, dostojanstva i vrijednosti osobe, pravično postupanje i nediskriminacija bilo koje vrste, trebaju biti standardi ponašanja svakog pojedinca u izbornoj kampanji. Kandidati se obvezuju da u svojim nastupima neće koristiti govor mržnje, promicati, poticati i tolerirati bilo kakvu vrstu diskriminacije na osnovi etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, izražavanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa i spolne orijentacije.

– Nedolazak ostalih gradonačelničkih kandidata upućuje na činjenicu kako se, unatoč javno proklamiranom zalaganju za etičke standarde u vođenju kampanje, oni očito ne žele i ne mogu obvezati na fer, korektnu i pozitivnu izbornu kampanju. Iako se u svom javnom djelovanju pozivaju na transparentnost i poštivanje temeljnih vrijednosti javnog komuniciranja, njihov današnji nedolazak pokazuje s koliko ignorancije i omalovažavanja oni doživljavaju sam izborni proces, ali pokazuje i način na kojim bi oni sutra upravljali Gradom. Posebno se to odnosi na aktualnog gradonačelnika Dubrovnika, koji svojim današnjim nedolaskom, ali i svojim cjelokupnim političkim djelovanjem, promovira netransparentnost, nedosljednost i nepoštivanje svojih političkih suparnika – ističe u priopćenju Teo Andrić.
 

Pročitajte još

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija