Politika

Andrić: Živite li danas bolje?

Andrić: Živite li danas bolje?

Nakon himne i minute šutnje za prvog hrvatskog predsjednika Franja Tuđmana, HDZ je Hiltonu svečano predstavio svoje liste za predstojeće svibanjske izbore.

– Vrijeme je da se HDZ vrati  tamo gdje treba biti – rekla je predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica na samom početku svečanosti, istaknuvši kako su birali današnji dan kako bi, kao i uvijek – bili prvi.

– Bili smo prvi u ratu i u miru, zato danas prvi predstavljamo listu – rekla je Šuica koja se osvrnula na dosadašnji rad stranke kako na lokalnoj, tako i nacionalnoj razini.
– Bilo je grešaka od strane vodstva, ali nećemo sada plakati za prolivenim mlijekom – rekla je Šuica te dodala kako je ovih četiri godine bila proba bez HDZ.
– Nemojmo dozvoliti da nas pokolebaju napisi i razni sudski procesi, sjetimo se tko je bio na čelu grada u vrijeme rata, on to može i dana, to je naš Teo Andrić – smatra Šuica koja se za govornicom osvrnula i na, kako je rekla 'nove igrače na dubrovačkoj političkoj sceni'

– Otvoreno govorim da je glas za laburiste glas za lijeve, glas za laburiste je glas za SDP – rekla je prva žena gradskog HDZ, te prepustila govornicu aktualnom županu i kandidatu HDZ za župana Nikoli Dobroslaviću.

– Današnja vlast u Gradu nije ispunila ničija očekivanja, njihovi glasači su iznevjereni – rekao je Dobroslavić te naglasio kako od svih mogućih obećanja nije ispunjeno ništa.
– Radilo se stihijski, a tako se Dubrovnik ne može voditi – smatra aktualni župan, a u svojoj retorici nije štedio ni nacionalnu lijevu koaliciji.
– U Zagrebu imamo naopaku vlast, posebno zapostavljaju našu županiju, a to se možda najbolje vidi iz odnosa prema Pelješkom mostu. Predsjednik Vlade je govorio da ga prestanemo tražiti , gradonačelnik je smatrao da je to iluzija za budale. Trebala im je EU da im pokaže da je most dobro rješenje. Oni moraju ići, jedino ih mi možemo smijeniti – zaključio je Dobroslavić.

Andrić: Ljubav prema Bogu, narodu i državi

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika, bivši gradski vijećnik i potpredsjednik najjače dubrovačke oporbene stranke Teo Andrić upitao je okupljene jednostavno pitanje – žive li danas bolje nego prije četiri godine.

– Moje srce kuca desno, ali razum je uvijek u sredini, donosit ću prave odluke. Možemo li vjerovati ljudima koji u svojoj zreloj dobi promijene pet do šest stranaka. Možemo li vjerovati čovjeku kojem se Pelješki most prvo sviđa, potom mu je iluzija za budale, a sad kad je rekla Vesna Pusić opet mu je dobar? –  pita se Andrić očigledno aludirajući na aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića, no nije poštedio ni njegovog aktualnog zamjenika i kandidata SDP-a za prvu fotelju Grada – Nika Šalju.

– Možemo li vjerovati onima koji danas kažu kako su se neke odluke donosile samostalno, i da nisu imali veze s time, a nisu se htjeli maknuti ranije. Kratko i jasno, NE – kaže on.

Što se tiče izbornog programa, Andrić na svečanosti rekao kako ne želi dosađivati sa 14 stranica, već kako će to sumirati u svoje osnove.
– U središtu naše politike čovjek s velikim Č. U središtu naše politike je vjera i ljubav. Ljubav prema Bogu, narodu i državi – zaključio je Andrić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist