Politika

Andrić prihvatio Etički kodeks Srđevaca

Andrić prihvatio Etički kodeks Srđevaca

Izborni stožer kandidata Tea Andrića priopćenjem za javnost izjasnio se o pozivu nezavisne liste „Srđ je Grad“, između ostalog prihvativši njihov Etički kodeks. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Slijedom poziva nezavisne liste „ Srđ je Grad“ izborni stožer Tea Andrić kandidata za gradonačelnika Grada Dubrovnika daje sljedeće očitovanje:

1. ETIČKI KODEKS
U potpunosti prihvaćamo Etički kodeks koji je predložila nezavisna lista „Srđ je Grad“.
Načela navedena u Etičkom kodeksu su ujedno i načela kojima se rukovodi Teo Andrić, kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika, a koja proizlaze iz tradicije obnašanja javnih funkcija iz doba Dubrovačke Republike, te predstavljaju dobru praksu europskih demokracija.

2. UPRAVLJANJE JAVNIM PROSTOROM U SMISLU ODRŽIVOG RAZVOJA
Teo Andrić, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika u svom programu jasno naglašava važnost donošenje dugoročne strategije razvoja Grada Dubrovnika za narednih 25 godina.
Strategiju razvoja Grada će izraditi afirmirani stručnjaci, a svi zainteresirani građani će putem javne rasprave, imati priliku sudjelovati u kreiranju strategije. Konačnu potvrdu strategije će donijeti građani na referendumu.
U strategiji bi se u potpunosti implementirala načela održivog razvoja cijelog dubrovačkog područja, te bi se afirmirala načela zaštite, odnosno očuvanja javnog karaktera prostora i resursa. Posebnu brigu treba posvetiti očuvanju povijesne jezgre i primjerenom korištenju javnih gradskih prostora uz procjenu gospodarske održivosti u upravljanju javnim resursima.

3. URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA SPORTSKO REKREACIJSKOG CENTRA S GOLFERSKIM  IGRALIŠTEM I TURISTIČKIM NASELJEM
Projekt izgradnje golfa na Srđu s turističkim kapacitetima izazvao je golem interes javnosti. U redovnoj proceduri provedena je rasprava o UPU sportsko-rekreacijskog centra s golferskim igralištima i turističkim naseljem, a ni danas nisu poznati zaključci navedene rasprave.
Nakon javne rasprave održan je referendum o istoimenom projektu na Srđu, te su održani izbori za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, a postignuti rezultati se ne mogu ignorirati u donošenju odluka.
Ukoliko se na sjednici Gradskog vijeća ne postigne širi dogovor o UPU „Srđ“ Teo Andrić će kad postane gradonačelnik, inicirati  novu javnu raspravu, a sve u svrhu postizanja široke suglasnosti građana Dubrovnika o UPU Srđ."

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist