Natrag
19.2.2019 14:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Andrić: Pa nije struja kupus!

23.5.2013 @ 11:46 Nikša Miletić Aktualno
10;10

Podijelite:

To je ubojstvo nas i cijeloga turizma – rekao je Pepo Piteša, stanovnik Prijevora na izvoru Omble gdje je kandidat za gradonačelnika HDZ-a Teo Andrić zajedno sa stanovnicima tog kraja održao konferenciju za novinare.

Naravo, bila je riječ o projektu hidroelektrane Ombla, projekta koji je dubrovačkoj i široj javnosti poznat po žestokom otporu, ali i projektu koji je prvenstveno zaustavila bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, a potom je negativni stav izrazi i aktualni resorni ministar Mihael Zmajlović.

Stanovnici Rijeke dubrovačke danas u pratnji gradskog HDZ-a su energično ponovili svoj apel da se projekt HE Omble zaustavi.

-Teško je to prožvakati. Da meni netko iz Zagreba govori da je od većeg interesa. Mi smo ovdje prvi.  Mi ovdje živimo. Bit ćemo na vijestima, dogodilo se nešto, a zašto se dogodilo!? Oni svi su iz bivšeg sistema, i svi će parititi, a što ćemo mladosti ostaviti – ništa! Da budemo sluge nekome?! – rekao je Piteša.

Teo Andrić je rekao kako je HE Ombla priča koja se treba ogoliti.

-Govore  floskule o novim radnim mjestima. Bit će ih sedam ako i toliko. Napravimo tri mala obiteljska hotelčića i eto 25 zaposlenih – smatra Andrić te drži kako je ta priča bacanje prašine u oči, a smatra kako je ista stvar s tvrdnjama kako Dubrovniku treba dodatna količina električne energije.

-Pa nije električna energija kupus da raste u mene u vrtu. Danas se ona proizvodi u Mađarskoj a koristi u Dubrovniku, Splitu, Majkovima – istaknuo je Andrić te dodao kako kao direktor Vodovoda nikada nije htio potpisati suglasnot za građevinsku dozvolu za taj projekt iako je na njega vršen pritisak čak i od bivšeg premijera Iva Sanadera.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana