Aktualno

Andrić: Pa nije struja kupus!

Andrić: Pa nije struja kupus!

To je ubojstvo nas i cijeloga turizma – rekao je Pepo Piteša, stanovnik Prijevora na izvoru Omble gdje je kandidat za gradonačelnika HDZ-a Teo Andrić zajedno sa stanovnicima tog kraja održao konferenciju za novinare.

Naravo, bila je riječ o projektu hidroelektrane Ombla, projekta koji je dubrovačkoj i široj javnosti poznat po žestokom otporu, ali i projektu koji je prvenstveno zaustavila bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, a potom je negativni stav izrazi i aktualni resorni ministar Mihael Zmajlović.

Stanovnici Rijeke dubrovačke danas u pratnji gradskog HDZ-a su energično ponovili svoj apel da se projekt HE Omble zaustavi.

-Teško je to prožvakati. Da meni netko iz Zagreba govori da je od većeg interesa. Mi smo ovdje prvi.  Mi ovdje živimo. Bit ćemo na vijestima, dogodilo se nešto, a zašto se dogodilo!? Oni svi su iz bivšeg sistema, i svi će parititi, a što ćemo mladosti ostaviti – ništa! Da budemo sluge nekome?! – rekao je Piteša.

Teo Andrić je rekao kako je HE Ombla priča koja se treba ogoliti.

-Govore  floskule o novim radnim mjestima. Bit će ih sedam ako i toliko. Napravimo tri mala obiteljska hotelčića i eto 25 zaposlenih – smatra Andrić te drži kako je ta priča bacanje prašine u oči, a smatra kako je ista stvar s tvrdnjama kako Dubrovniku treba dodatna količina električne energije.

-Pa nije električna energija kupus da raste u mene u vrtu. Danas se ona proizvodi u Mađarskoj a koristi u Dubrovniku, Splitu, Majkovima – istaknuo je Andrić te dodao kako kao direktor Vodovoda nikada nije htio potpisati suglasnot za građevinsku dozvolu za taj projekt iako je na njega vršen pritisak čak i od bivšeg premijera Iva Sanadera.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist