Aktualno

Andrić: Pa nije struja kupus!

To je ubojstvo nas i cijeloga turizma – rekao je Pepo Piteša, stanovnik Prijevora na izvoru Omble gdje je kandidat za gradonačelnika HDZ-a Teo Andrić zajedno sa stanovnicima tog kraja održao konferenciju za novinare.

Naravo, bila je riječ o projektu hidroelektrane Ombla, projekta koji je dubrovačkoj i široj javnosti poznat po žestokom otporu, ali i projektu koji je prvenstveno zaustavila bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, a potom je negativni stav izrazi i aktualni resorni ministar Mihael Zmajlović.

Stanovnici Rijeke dubrovačke danas u pratnji gradskog HDZ-a su energično ponovili svoj apel da se projekt HE Omble zaustavi.

-Teško je to prožvakati. Da meni netko iz Zagreba govori da je od većeg interesa. Mi smo ovdje prvi.  Mi ovdje živimo. Bit ćemo na vijestima, dogodilo se nešto, a zašto se dogodilo!? Oni svi su iz bivšeg sistema, i svi će parititi, a što ćemo mladosti ostaviti – ništa! Da budemo sluge nekome?! – rekao je Piteša.

Teo Andrić je rekao kako je HE Ombla priča koja se treba ogoliti.

-Govore  floskule o novim radnim mjestima. Bit će ih sedam ako i toliko. Napravimo tri mala obiteljska hotelčića i eto 25 zaposlenih – smatra Andrić te drži kako je ta priča bacanje prašine u oči, a smatra kako je ista stvar s tvrdnjama kako Dubrovniku treba dodatna količina električne energije.

-Pa nije električna energija kupus da raste u mene u vrtu. Danas se ona proizvodi u Mađarskoj a koristi u Dubrovniku, Splitu, Majkovima – istaknuo je Andrić te dodao kako kao direktor Vodovoda nikada nije htio potpisati suglasnot za građevinsku dozvolu za taj projekt iako je na njega vršen pritisak čak i od bivšeg premijera Iva Sanadera.

Pročitajte još

IBRICA O LIDIJI BAČIĆ To je jedan primitivni ispad! Da je mojeg psa tako udarila…

Dulist

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist