Politika

Andrić: Osigurat ćemo vam trinaestu mirovinu!

Andrić: Osigurat ćemo vam trinaestu mirovinu!

Kandidat koalicije HDZ – HSP AS – HSLS za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić posjetio je danas umirovljenike u Mokošici.

Druženju u prostorijama kluba umirovljenika nazočili su predsjednik dubrovačkog HSP-a  Ivan Šimunović, kao i kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubrovnika Davor Miloglav i Veljko Anić. Okupljenim umirovljenicima kandidati koalicije predstavili su temeljna načela svog programa, koji će se bazirati na odgovornosti prema građanima, solidarnosti, kao i kontinuiranoj skrbi za najugroženije skupine stanovništva.

''Moj program se temelji na čovjeku. Iako Dubrovnik slovi za bogat grad, ima ljudi koji u njemu ne žive dobro. Tu prvenstveno mislim na umirovljenike. Povećat ćemo mjesečni dodatak umirovljenicima s malim primanjima, s 200 na 500 kuna. Svakoj ćemo obitelji mjesečno osigurati besplatno 10 kubika vode. Mi smo skup grad, košarica nam je jedna od najskupljih u Hrvatskoj, a s ovih 10 kubika vode, odnosno 150 kuna mjesečno rasteretili bi obiteljski proračun. Mjerama povećanja dodatka na mirovinu, kao i osiguranja 10 besplatnih kubika vode mjesečno, olakšat ćemo život našim sugrađanima, a umirovljenicima ćemo omogućiti značajne uštede i na taj način im osigurati trinaestu mirovinu. Nećemo donositi demagoške i elitističke mjere koje nemaju veze sa stvarnim životom našeg grada, već ćemo trajno skrbiti o najugroženijim skupinama društva: našim umirovljenicima, braniteljima, djeci i nezaposlenima'' – rekao je Teo Andrić.

Umirovljenici u Mokošici su iskoristili priliku da HDZ-ove kandidate upoznaju s problemom izoliranosti Mokošice, naglašavajući kako su njihovi članovi u nepovoljnijem položaju od umirovljenika u Lapadu ili Gružu. Prema riječima predsjednice kluba umirovljenika Mokošica Ljubice Hajdić, umirovljenicima je u Mokošici neophodan prostor u kojem bi mogli skrbiti o bolesnim i nemoćnim starijim osobama Mokošice i obližnjih mjesta, jer je odlazak u grad autobusima dodatan problem i trošak za umirovljenike. Teo Andrić je zaključio kako je kontinuirana skrb za umirovljenike jedna od glavnih odrednica njegovog programa te da će razmotriti mogućnost gradnje umirovljeničkog doma, ukoliko to i dalje ostane osnovna potreba umirovljenika Mokošice.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist