Politika

Andrić kontra Bačića

Andrić kontra Bačića

Današnja Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice na kojoj su borbu za predsjednika najavili Branko Bačić i Teo Andrić pokazat će odnos snaga unutar ove stranke na jugu.

Skupština u Hotelu “Radisson Blu Resort & Spa” u Dubrovačkim vrtovima sunca započinje u 11 sati. Svi analitičari se slažu kako je ovo okršaj u kojem će se suprotstaviti dvije struje unutar zajedničara Dubrovačko – neretvanske županije i u kojem će se pokazati snaga struje Dubravke Šuice, čiji je Andrić kandidat i one Frana Matušića za kojeg je došao boj boriti glavni tajnik stranke Branko Bačić.
 
– Nakon što je utvrđeno da je Frano Matušić odustao od kandidature za predsjednika, u razgovoru s brojnim predsjednicima općinskih i gradskih organizacija, kao i s gradonačelnicima i načelnicima, a posebno sa županom Nikolom Dobroslavićem, odlučio sam se kandidirati za predsjednika županijskog odbora, te sam upravo od njih i dobio potporu. Tu sam potporu doživio kao priznanje našoj dosadašnjoj suradnji i u ljudskom i profesionalnom smislu. Značajno sam sudjelovao u kreiranju politike županijskog odbora, jer sam njegov član, odnosno potpredsjednik od osnivanja 1993. godine – otkrio je za duList svoja očekivanja Branko Bačić.
 
S druge strane Teo Andrić najavljuje kako želi promijeniti jaki utjecaj središnjice na odluke koje se donose na županijskoj razini, pomiriti animozitete gradskog i županijskog odbora i raditi timski.
– Godinama se politika samog HDZ-a počela pomalo mijenjati pa sam se u neka doba počeo pitati što uopće radim tu, jer to nije ona stranka u koju sam se upisao. Gledao sam i čekao nadajući se da će se stanje promijeniti, a kad sam vidio da se ne mijenja u pozitivnom smjeru odlučio sam se sad na unutarstranačkim izborima malo jače angažirati i kandidirati za predsjednika Županijskog odbora – rekao je za du List Teo Andrić.
 
Uskoro prvi izvještaji našeg novinarskog tima s izborne skupštine u Orašcu.
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist