Natrag
17.2.2019 21:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Andrić i Šalja moraju vratiti dio donacije

27.5.2013 @ 15:49 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Kandidati za gradonačelnika Teo Andrić (HDZ-HSLS-HSP AS) i Niko Šalja (SDP-HSU-BDSH) morat će vratiti dio dobivene donacije za predizbornu promidžbu zagrebačke tvrtke Eding.

Prema odluci DIP-a, Andrić će morati vratiti 70 tisuća, a Šalja 20 tisuća kuna, odnosno 'višak' iznosa iznad dopuštenih 30 tisuća kuna, koliko je najveći zakonski iznos donacije jedne tvrtke u kalendarskoj godini.

Podsjetimo, tvrtka Eding, koja se inače bavi biznisom građenja i opremanja objekata, Andriću je donirala 100 tisuća kuna, Niku Šalji 50 tisuća, kao i listi za Gradsko vijeće Stranke rada – hrvatskih laburista.

Sukladno članku 49. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe Državno izborno povjerenstvo o utvrđenim povredama obavijestit će DORH, a kandidat koji višak donacije ne prijavi i ne uplati u državni proračun bit će kažnjen novčanom kaznom.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana