Natrag
22.4.2019 12:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Andrej Plenković je novi mandatar sa 91 potpisom!

10.10.2016 @ 13:26 Dulist Politika

Podijelite:

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Andreju Plenkoviću mandat za sastav nove, 14. hrvatske Vlade.

Tom prilikom izjavila je kako je s Plenkovićem obavila razgovor nakon što joj je donio 91 potpis, čime je dokazao da uživa povjerenje većine izabranih saborskih zastupnika, prenosi index.hr.

-Želim zahvaliti predsjednici na ukazanom povjerenju. Imao sam čast uručiti joj 91 potpis. Naša Vlada će biti orijentirana na gospodarstvo, napravit ćemo cijelu poreznu reformu, jačati institucije hrvatske države u svim aspektima. U dogovoru sa svim partnerima sprječavat ćemo podjele, želimo da Hrvatska bude europska država u kojoj se poštuju svačija prava, zato sam želio da svi manjinci podrže našu Vladu – poručio je Plenković nakon obavljenog razgovora s predsjednicom.

Plenković je došao kod predsjednice nakon što je postignut dogovor o sastavljanju Vlade između HDZ-a i Mosta, uz potporu nacionalnih manjina i drugih stranaka. Prema Ustavu RH, mandat za sastavljanje Vlade predsjednica Republike povjerava osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine izabranih zastupnika, a hrvatski parlament ima 151 zastupnika. Nakon što prihvati mandat, prema Ustavu, Plenković je u roku od 30 dana dužan program Vlade i njezine članove predstaviti Hrvatskom saboru i zatražiti glasovanje o povjerenju.

Konstituirajuća sjednica 9. saziva Hrvatskog sabora održat će se u petak, 14. listopada.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana