Natrag
20.3.2019 06:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Anđeo bez ogledala”

30.12.2011 @ 10:12 Ana Prohaska Kultura
2;2

Podijelite:

Knjiga  "Anđeo bez ogledala" Marine Vukašin Nodilo predstavljena je večeras u Narodnoj knjižnici Grad.

Izdavač knjige koja je izdana ove godine je  Matica hrvatska-ogranak Dubrovnik, a urednik Luko Paljetak.
Marija Marina Vukašin Nodilo rođena je 18. ožujka 1959. godine u Dubrovniku. Nakon završene osnovne škole i gimnazije 1977. odlazi u Zagreb i upisuje dvopredmetni studij Svjetske književnosti i francuskog jezika. Nakon što je diplomirala 1981. godine. vraća se u rodni grad i bezuspješno pokušava naći posao u školi. Prihvaća posao u knjižnici ondašnjeg Sveučilišnog i narodnog centra za poslijediplomske studije.

Polaže ispit za bibliotekara i nastavlja s radom u istoj ustanovi. Sav njen višegodišnji trud uništen je u bombardiranju grada 6. prosinca 1991. godine kada Centar s knjižnicom nestaje u požaru. Nastavlja raditi i prihvaća se knjižnog fonda, koji je u vrijeme njene smrti imao 36.000 obrađenih naslova na hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom i drugim jezicima. Nakon kratkog bolovanja, umire 1. rujna 2010. godine u 52. godini života.

Za životu nije ništa objavila, a u ovoj knjizi objavljeno joj je 47 pjesama. Na predstavljanju su sudjelovali Ivana Burđelez, Mario Kopić, Antun Nodilo, Eta Rehak, Neven Lujo, Lea Sušanj i Nina Hladilo.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana