DuList INKultura

ANĐA MARIĆ PREDSTAVILA ‘AFRU’ Čudesni svijet jedne djevojčice iz torbe

ANĐA MARIĆ PREDSTAVILA 'AFRU' Čudesni svijet jedne djevojčice iz torbe

Hrvatska pjevačica, voditeljica, autorica – svestrana Anđa Marić ovu subotu ujutro, unatoč kiši, uljepšala je Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad predstavljajući svoju ‘Afru’ – knjigu namjenjenu najmanjima, ali i onim malo većima.

Stoga ne ču kako su svi sa zanimanjem pratili, a kasnije i s Anđom popričali, o neobičnim pustolovinama jedne male Afre, skrivene u torbi jedne Đurđice… Predstavljaući ideju te čitajući ulomke iz knjige, Anđa Marić, uz pomoć same Afre, te njegov psića Puse, uvela je dubrovačku dječicu u svijet pun mašte koja je nastala, kako sama autorica kaže, kada je imala viška vremena za razmišljanje, stvaranje i pisanje, te je to vrijeme iskoristila za pisati svome sinu od kojeg je, u vrijeme kad je knjiga nastajala, bila često razdvojena.

Afra je knjiga namijenjena djeci od 8 do 12 godina, ali i mlađima – a mi bismo rekli i starijima, a govori o samopouzdanju, prijateljstvu i važnosti činjenice da je svatko od nas poseban.

Poznati pisac Hrvoje Hitrec u predgovoru knjige kaže kako Anđa Marić ‘ima izrazit pripovjedački dar i glatku, toplu rečenicu, dijalozi su joj tečni i izviru iz karaktera lika, narativni dijelovi neopterećeni mudrovanjem i nepotrebnim ekstenzijama. Zabavna (i poučna, zašto ne reći?) “Afra” zasigurno predstavlja pravo osvježenje u hrvatskoj književnosti namijenjenoj djeci’.

Ako ste promociju propustili, ‘Afru’ možete pronaći na Odjelu za djecu i mlade, jer je Anđa primjerak poklonila knjižnici. A kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji!

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist