Sport

Ana Konjuh: “Sretna sam! Bilo je odlično!”

Ana Konjuh: "Sretna sam! Bilo je odlično!"

Zadovoljna sam i sretna. Imala sam odličan tjedan i dobro sam igrala. Nadam se da će u budućnosti biti još bolje – kazala je za duList dan nakon prvog trijumfa u profesionalnom tenisu mlada Dubrovkinja Ana Konjuh.

Podsjetimo, 15-godišnja Ana je u finalu 25.000 dolara vrijednog ITF turnira svladala 225. igračicu svijeta, 18-godišnju Ruskinju Irinu Khromachevu sa 6:3 i 6:1.
– U finalu nije bilo jednostavno kao što rezultat govori – kazala je Ana, koju smo uhvatili taman na ulasku u Hrvatsku. Zanimalo nas je i kako je uspjela 'isčupati' meč četvrtfinala protiv Španjolke Ines Ferrer Suarez. Podsjetimo, Ana je gubila 4:6 i 0:4.

– Rekla sam sebi kako nemam što izgubiti, opustila sam se i lopte su počele ulaziti. Glava je bila dobra – rekla je Konjuh, koja kaže da joj je jaka psiha „urođena“. Otac Mario Konjuh nije skrivao zadovoljstvo Aninim rezultatom u Francuskoj.

– Sjajan rezultat, i prva titula u profesionalnom tenisu. Pošli smo na turnir dosta optimistični, iako već duže vrijeme Ana ima problem s rukom, koju nismo još riješili. Cijelo vrijeme igrala je bez prvog servisa, nije forsirala ruku. U četvrtfinalu je visila protiv Španjolke, dvije lopte do meča, ali je Ana nevjerojatnom mentalnom snagom uspjela sve to izvući i dobiti meč – kazao je Mario Konjuh.

– Dobila je kvalitetan meč u polufinalu, a u finalu protiv odlične Ruskinje, bivše prve svjetske juniorke koja igra kvalitetan tenis, po rezultatu 6:3 i 6:1 možda malo i iznenađujuće. Očekivao sam neizvjesniji meč. Ana je odigrala vrlo pristojno, a Khromacheva je puno griješila. Ana je držala cijeli meč u svojim rukama i na kraju sretno i spretno završila turnir. S novih 50 bodova ušla je u 400 najboljih na svijetu, što je sjajan rezultat za jednu petnaestogodišnjakinju – istaknuo je Mario Konjuh.

Ne čudi ga Anina psihička stabilnost jer, kako kaže, dosad je odigrala puno takvih mečeva.
 -Ima iza sebe dosta takvih mečeva, posebno juniorskih finala, gdje ih je dobila svih sedam u koliko je igrala. Sad je izgubila finala u Antalyi i Mariboru, ali i dobila u nedjelju u Montpellieru. Treća sreća pošla je na njenu stranu! – dodao je tata Konjuh, koji najavljuje nastavak sezone.

– Ana još ima pravo odigrati osam turnira i bio bih zadovoljan kad bismo ispunili cilj da dosegne oko 200. mjesta na ljestvici. Ako ovako nastavi, to uopće neće biti upitno – zaključio je tata Konjuh.

Ana Konjuh tek jedan dan ostaje u Zagrebu. Već u utorak leti za London, gdje je čeka novi izazov – juniorski Grand Slam u Wimbledonu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist