Sport

Ana Konjuh poražena u finalu Aucklanda!

Ana Konjuh poražena u finalu Aucklanda!

Ana nije uspjela otići do kraja u Aucklandu, slaviti i u svom drugom finalu na WTA Touru te pospremiti u vitrine drugi WTA naslov nakon trijumfa u Nottinghamu sredinom 2015. godine. Lauren Davis je bila bolja te je Amerikanka nakon dva izgubljena finala osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri.
Davis je bila prva tenisačica koja je dobila Anu na WTA Touru. Bilo je to 2014. u 2. kolu Aucklanda nakon što je Ana u svom prvom meču na Touru dobila ni manje, ni više nego prvu nositeljicu turnira, Talijanku Robertu Vinci, tada 14. tenisačicu svijeta (Ana je bila 259. u tom trenutku), a sad je četiri godine starija Amerikanka prva koja je dobila Anu u finalu jednog WTA turnira. I opet je rastom mala Davis to uspjela na turniru na Novom Zelandu. Dobila je Anu nakon sat i 13 minuta igre sa 6:3 i 6:1.
– Nažalost, nije završilo kako sam željela. Davis je gotovo svaku loptu stavila gdje je htjela tako da nisam imala neke velike izglede za uspjeh – kratko će Ana o izgubljenom finalu.
Unatoč porazu Ana nikad bolje nije počela novu sezonu. Uspjesi ostvareni u drugoj polovici 2016. godine odveli su je prvi put u TOP 50, do najboljeg rankinga u karijeri te je u 2017., koju je počela nastupom u Aucklandu, ušla sa 47. mjesta. Sa četiri pobjede na Novom Zelandu spustila se do 36. mjesta. Idući nastup imat će u Melbourneu, na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone.
– Kad se sve zbroji, nije loše za početak sezone. Sretna sam kako smo počeli ovu 2017. godinu – istaknula je Ana.

Anakonjuh.net

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist