Natrag
23.3.2019 19:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Amorette prošle u uži izbor!

31.1.2012 @ 23:58 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

Djevojački zbor Amorette ušao je u uži izbor petnaest zborova u prednatjecanju za nastup na novom glazbeno-scenskom serijalu HRT-a "Do posljednjeg zbora".

Djevojke su, u konkurenciji 55 zborova iz cijele Hrvatske, prošli vikend uspjele uvjeriti HRT-ov stručni ocjenjivački žiri u sastavu: Sanja Doležal, Vladimir Kranjčević i Krešimir Dolenčić, pa će tako nastaviti svoj put k tituli najboljeg zbora u Hrvatskoj.

Od subote, 3. ožujka do nedjelje, 11. ožujka, slijede završne kvalifikacije na kojima će biti izabrani zborovi koji će imati priliku i javno nastupati.

Prva emisija serijala "Do posljednjeg zbora" najavljena je za 7. travnja, a zborovi će se izvedbama pjesama različitog repertoara (od klasičnog i modernog popa do tradicionalnog zborskog repertoara i glazbenog teatra) pokušati probiti do velikog finala, 28. travnja te osvojiti naslov najboljeg zbora u Hrvatskoj.

Inače, na HRT-ov pozivni natječaj odazvalo se 55 zborova, tj. 1502 zborska pjevača iz čitave Hrvatske, a na audiciji je nastupilo 35 zborova.

Zborovi odabrani za nastavak natjecanja:
1. Zbor medicinskih sestara i tehničara KBC Zagreb
2 . Concordia discors, Zagreb
3. Gjalski, Zabok
4. Lipe, Sisak
5. Muški vokalni ansambl I.G. Kovačić, Zagreb
6. Mir, Belišće
7. Lira, Rijeka
8. Amorette, Dubrovnik
9. Falscietto, Šibenik
10. Glazbena škola Požega
11. Cantus ante omnia, Zagreb
12. Josip Kaplan, Rijeka
13. Izvor, Zagreb
14. Čipkice, Zagreb
15. Ad libitum, Našice

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana